خانه » محیط زیست » کارزار مخالفت با انتقال آب رودخانه قزل اوزن
کارزار مخالفت با انتقال آب رودخانه قزل اوزن

کارزار مخالفت با انتقال آب رودخانه قزل اوزن

کارزار مخالفت با انتقال آب رودخانه قزل اوزن

به گزارش گلونی کارزاری برای رساندن صدای مردم ساکن حاشین رودخانه قزل اوزن طارم، در پلتفرم کارزار به ثبت رسیده است. در این کارزار از رئیس جمهور خواسته شده تا با اتخاذ تدابیر لازم مانع از انتقال آب این رودخانه به دشت اردبیل شود. کشاورزان و باغداران این منطقه معتقدند کم‌آبی حاصل از این انتقال موجب از بین‌ رفتن کشاورزی و باغداری در این مناطق می‌شود.

در کارزار مخالفت با انتقال آب رودخانه قزل اوزن به دشت اردبیل، کم‌آبی شهرستان‌های طارم و خلخال و درخواست توقف صد‌در‌صدی انتقال آب این رودخانه به دشت اردبیل مطرح گردیده است.

انتقال آب از منطقه‌ای به منطقه دیگر حتی در شرایط مناسب آب‌و‌هوایی و بدون در نظر گرفتن خشک‌سالی و بحران آب برای مردم بومی ترسی به همراه دارد که البته قابل درک و بررسی است. سبک زندگی و انتخاب روش اقتصادی مردم هر منطقه متناسب با شرایط آب‌و‌هوایی و دسترسی آنها به منابع طبیعی به‌ویژه آب است و زمانی که مردم شاهد از دست‌دادن و یا کاهش مقدار و میزان منبع اصلی فعالیت کشاورزی خود باشند، زندگی و اقتصاد خانوادگی خود را در خطر می‌بینند.

اگر نگرانی مردم منطقه را هم در نظر نگیریم و هزینه‌های سنگین مالی انتقال آب را بپذیریم، جدای از آنکه چنین پروژه عظیمی نیازمند حفاظت شبانه‌روزی در نقطه به نقطه مسیر انتقال است، تغییر مسیر آب حتی با ایجاد خطوط آبرسانی، باعث هدر رفت بخش عظیمی از منابع آبی می‌شود.

تا زمانی که بحران آب، به عنوان مهمترین تهدید زیست‌محیطی در حال حاضر مناطق مختلف کشور، به صورت بنیادی مدیریت نشود و گزاره پیشگیری بهتر از درمان در اولویت قرار نگیرد هیچ‌یک از این اقدامات کوتاه مدت برای حل بحران آبی یک منطقه نه تنها کارساز نبوده که باعث گسترش این چالش در دیگر مناطق نیز می‌شود کما اینکه در نمونه‌های مشابه نیز این موضوع مسبب بروز مشکلات زیادی شده است. 

برای پیوستن به کارزار مخالفت با انتقال آب رودخانه قزل اوزن و هم‌راهی با کشاورزان و باغداران این خطه به لینک زیر مراجعه کنید. 

اعتراض و مخالفت با انتقال آب از رودخانه قزل اوزن طارم (سفیدرود) به دشت اردبیل

پایان پیام

نویسنده:فاطمه زهدی

بیشتر بخوانید: فرسایش و تغییر کاربری خاک در ایران در شرایط قرمز است

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید