بلوط تاریخی سیاهکل در آتش
به گزارش گلونی روایات محلی اذعان دارند که درخت بلوط سیاهکل در استان گیلان بیش از هزار سال سن دارد. بعضی آن را به دوره دیلمیان نسبت میدهند و برخی معاصر با تیموریان میدانندش. هرچه هست این درخت با افسانهها و تاریخ شفاهی منطقه گره خورده است. درخت بلوط برای مردم ایران نمادی از پایداری، راستقامتی و پیروزی است.
عدهای میگویند این درخت کهنسال بلوط جایگاه دیدهبانی دیلمیان بوده و عدهای دیگر آن را ورودی قلعهای رازآمیز میدانند.
درخت بلوط از خانواده درختان راشیان است. درختان بلوط معمولا عمر طولانی دارند و حتی تا دوهزار سال نیز میتوانند عمر کنند.
هرچند این درخت ارزشمند با زندگی زاگرسنشینان پیوندی ناگسستنی دارد اما این بدان معنا نیست که در زندگی سایر مناطق ایران نقشی نداشته است. همانطور که میبینیم درخت بلوط سیاهکل در گیلان نیز اهمیت ویژهای برای مردم منطقه داشته و دارد.
با این حال چندی پیش در ۱۸ شهریور سال ۱۴۰۳ بلوطی که سالیان سال بااستقامت برجای مانده بود، در شعلههای آتش برای همیشه از بین رفت. هنوز نمیدانیم چرا این اتفاق افتاد. مرگ این درخت هم مانند تولدش در هالهای از ابهام قرار دارد. عدهای معتقدند در درگیری بین دو فرد معمولی و عدهای دیگر میگویند در کشمکش زمینداران و ادارات دولتی از بین رفته است، نمیدانیم.
در ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ بلوط تاریخی سیاهکل گرفتار حریق شد، سقوط کرد و از بین رفت. اما هنوز جنگلهای هیرکانی و درختهای متنوع دیگری در این سرزمین باقی ماندند که نیاز به مراقبت و توجه ما دارند.
پایان پیام
نویسنده: کیمیا قنبری
بیشتر بخوانید:
آیا هیرکانی و زاگرس ایران توان دارند تولیدکننده چوب باشند