تحول پوشش در جهان بینی هخامنشیان
جهانبینی هخامنشیان در بسیاری از مسائل از جمله معماری، هنر، سیاست داخلی و خارجی و حتی پوشش آنان تجلی داشت.
به گزارش گلونی متون یونانی، نگارهها در تختجمشید، بیستون، نقش رستم، پاسارگاد و همینطور نقوش مختلف بر وسایل گوناگون مانند مهر، گلدانهای یونانی و بقایای لباسهای یافتشده در تپههای آلتای آسیای مرکزی از جمله منابع ما برای شناختن این است که مردم در عصر هخامنشی چه میپوشیدند؟
پوشش هخامنشیان به نوعی استمرار نوع پوشش ایرانیان گذشته بودند و شکل لباس مردمان قدیمیتر از هخامنشیان با اندکی تغییر به آنان رسید.
اقوام آریایی به واسطه سبک زندگی چادرنشینی، گلهداری و اسب سواری لباس مناسب زندگی صحرایی به تن داشتند که شامل نیمتنه، شلوار چرمی تنگ و چسبان، بالاپوشی با آستین بلند و چکمه بود. به نوعی از پوشش لباس سوارکاری میگفتند.
مادها و به خصوص پارسها هنگام سکونت در غرب و جنوب فلات ایران با عیلام، آشور و بابل همسایه شدند. این تمدنها به خاطر سبک متفاوت زندگی و شهرنشینی نوع متفاوتی از پوشش را میپسندیدند که شامل دامنهای چیندار، تنپوشهای بلند و تونیک بود.
همسایگی این دو فرهنگ همراه با روحیه تعاملی پارسیان باعث شد تا آنان لباس چیندار میانرودانی و کلاه شیاردار آشوری را به لباس اجدادشان اضافه کنند. نتیجه این کار تحول پوشش و لباسی آزادتر و شهریسازیشدهتر بود.
پایان پیام
نویسنده: کیمیا قنبری
بیشتر بخوانید:
روایت تاریخی از مرگ کوروش هخامنشی
روایتهای یونانی از مرگ کوروش هخامنشی
چه کسانی در قدرت یابی داریوش هخامنشی نقش داشتند؟
لباس و قدرت در امپراتوری هخامنشی