تنوع قومیت در ارتش هخامنشی
به گزارش گلونی همانطور که میدانیم شهربها نماینده شاه هخامنشی در بخشهای مختلف امپراتوری بودند. ارتش هخامنشی نیز تحت فرماندهی کل شخص شاه قرار داشت و در سلسله مراتب نظامی هم سپاهیان محلی تحت فرمان شهربهای خود بودند.
نمونههای این موضوع را میتوانیم در منابع کلاسیک در شرح بخشهای مختلف سپاه امپراتوری در نبردهای داریوش سوم، آخرین شاه هخامنشی با اسکندر مقدونی بخوانیم.
در باروی تختجمشید نیز نمونهای ثبت شده است که بیان میدارد کرکیش، شهرب کرمان به همراه ارتش خود در مکانهای مختلف جیره دریافت کرده است. این که بایگانی پارس، جیره ارتش شهری کرمان را مستند کرده، خود نشان میدهد که این شهرب به همراه ارتشش در حال جابهجایی بوده و دامنه نفوذ و اقتدار او صرفا محدود به محل خدمتش نبوده.
جدا از این زمانی که از ارتشی با تنوع قومیتی صحبت میکنیم یعنی باید انتظار داشته باشیم مردمانی از سکاها، هندیها، بابلیها، ابرنهریها، اعراب، مصریها و اهالی آناتولی و یونانیها در این ارتش حضور داشته باشند.
چند ملیتی بودن و تنوع قومیتی ارتش هخامنشی از ویژگیهای منحصر به فرد آن است. این ملیتها گاها در محدوده مرزها حضور داشتهاند مانند شهربیها و گاه بیرون از مرزهای امپراتوری در قالب متحد مانند اقوام سکایی.
پایان پیام
نویسنده: کیمیا قنبری
بیشتر بخوانید:
روایت تاریخی از مرگ کوروش هخامنشی
چه کسانی در قدرت یابی داریوش هخامنشی نقش داشتند؟
لباس و قدرت در امپراتوری هخامنشی
زنان هخامنشی قدرت پنهان اقتصاد امپراتوری
تاثیر موسیقی هخامنشی در دیگر مناطق جهان