درخواست دسترسی اورژانس و آتشنشانی برای ناشنوایان
به گزارش گلونی حدود صدهزار نفر ناشنوا و بیش از ۴۰۰هزار نفر کمشنوا در کشور ایران زندگی میکنند. این افراد عزیزانی دارند که بهخصوص در شرایط اضطراری بیش از بقیه نگران حالشان میشوند.
مادری ناشنوا را تصور کنید که در خانه تنهاست و دچار حادثه شده؛ سوختگی، درد قفسه سینه، شکستگی یا هر اتفاق دیگری میتواند حتی برای فردی سالم منجر به آسیب جبرانناپدیر شود. حال فرزندان آن مادر ناشنوا را تصور کنید که سرکار هستند و مادرشان زمین خورده و نیاز به کمک دارد.
اگرچه این امکان وجود دارد که مادر برای فرزندان خود پیامی را از طریق تلفن همراه ارسال کند، اما حتما شما هم قبول دارید که تماس مستقیم فوری با اورژانس کجا و ارسال پیام به فردی آشنا کجا.
گاهی در موقعیتهای اضطراری ثانیهها حکم طلا را دارند و به چه دلیل ناشنوایان باید کمتر از دیگران از این ثانیههای طلایی بهره ببرند؟
فرزندان افراد ناشنوا برای حل این مشکل کارزاری به راه انداختهاند که بسیار جای تأمل دارد.
آنها به درستی مسئله را بررسی کرده و راهحلهای پیشنهادی هوشمندانهای نیز ارائه دادند.
در روزگاری که حتی برای موضوعات بسیار غیرضروری، اپلیکیشنی با ویژگیهای جذاب و خاص تولید شده، درخواست راهاندازی اپلیکیشن یا سامانه و یا هر سیستم اطلاعرسانی که از طریق تصویر یا پیام فوری، موقعیت اضطراری را به مراکز درمانی و خدماتی ویژه اطلاع دهد، حقیقتا انتظار کمی است.
علاوهبر آن آموزش حداقلهایی از زبان اشاره به کارکنان اورژانس و آتشنشانی یکی دیگر از پیشنهاداتی است که احتمالا با هزینه پایین قابل اجراست و تا اندازه قابل قبولی خیال خانوادههای ناشنوایان را راحت خواهد کرد.
اما چرا ما باید به این کارزار اهمیت دهیم در حالیکه این مشکل به خیلی از ما ارتباطی پیدا نمیکند؛ بد نیست سخن مارگارت مید، انسانشناس مشهور را یادآور شویم. او میگوید تمدن از آن جایی آغاز شد که استخوان فمور یک انسان شکست و بعد بهبود یافت؛ چرا که هیچ انسانی با شکستگی بزرگترین استخوان پا نمیتواند به حیات ادامه دهد مگر آنکه انسانی دیگر از او محافظت و مراقبت کرده باشد.
برای داشتن جامعهای متمدنتر، همه باید تلاش کنیم.
با امضای این کارزار شما هم سهمی در برقراری برابری و عدالت اجتماعی برای همه اعضای جامعه داشته باشید.
درخواست دسترسی اورژانس و آتشنشانی برای ناشنوایان
پایان پیام
نویسنده: یاسمن سعادت
بیشتر بخوانید: روز جهانی ناشنوایان و یادی از ابتکارات جبار باغچهبان