پمپ های آبی که بحران را پنهان می‌کنند

پمپ های آبی که بحران را پنهان می‌کنند

پمپ های آبی که بحران را پنهان می‌کنند

به گزارش گلونی حمیدرضا خدابخشی در توییتر نوشت: «نصب پمپ روی شبکه آب تهران فشار و دبی را به‌هم می‌زند.»

در روزهایی که ساکنان طبقات بالای ساختمان‌های تهران با افت فشار یا قطع آب دست‌وپنجه نرم می‌کنند، بسیاری از آن‌ها به نصب پمپ‌های خانگی روی شبکه عمومی آب رو آورده‌اند؛ راه‌حلی که به‌گفته متخصصان، نه‌تنها مسکن موقت است، بلکه بحرانی خاموش در دل شبکه توزیع شهری ایجاد می‌کند.

حمیدرضا خدابخشی، کارشناس حوزه آب شهری، هشدار داده است که: «نصب پمپ روی شبکه توزیع آب شهری تهران برای تأمین آب طبقات بالا، فشار و دبی شبکه را برهم می‌زند، میزان هدررفت آب را افزایش می‌دهد، و شبکه را به وضعیت اولیه خود بازنمی‌گرداند.»

او با اشاره به بار مالی این راه‌حل غیراصولی، معتقد است که چندین هزینه مستقیم و غیرمستقیم به جامعه تحمیل می‌شود، از جمله:

  1. هزینه خرید پمپ
  2. هزینه نصب و نگهداری
  3. هزینه برق
  4. افزایش استهلاک خطوط توزیع
  5. و در نهایت، افزایش کل مصرف آب در شهر.

به‌عبارتی، با نصب هر پمپ خانگی روی شبکه عمومی، بخشی از تعادل در سیستم توزیع شهری از بین می‌رود. فشار آب در نقاط دیگر افت می‌کند، نشت در لوله‌ها بیشتر می‌شود، و روند فرسایش شبکه سرعت می‌گیرد.

این هشدار در شرایطی مطرح می‌شود که به‌جای برنامه‌ریزی برای کاهش مصرف، اصلاح الگوی معماری شهری، و تقویت زیرساخت‌های توزیع، انتخاب‌های فردی و فوری در حال تشدید بحران جمعی هستند.

راه‌حل نهایی، نه در خرید پمپ بلکه در سیاست‌گذاری هوشمند، اطلاع‌رسانی دقیق، و همبستگی عمومی برای مدیریت مصرف آب است.

پایان پیام

بیشتر بخوانید: کولرهای آبی بلای جان آب شرب کشور

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
به بالا بروید