اعتراض مدنی به اجرای آزمایشی رمز ریال در کیش

اعتراض مدنی به اجرای آزمایشی رمز ریال در کیش

اعتراض مدنی به اجرای آزمایشی رمز ریال در کیش

به گزارش گلونی، جمعی از شهروندان و فعالان مدنی با ارسال نامه‌ای رسمی، نسبت به آغاز اجرای آزمایشی رمز ریال یا ریال دیجیتال (CBDC) در جزیره کیش از تاریخ سوم تیرماه ۱۴۰۳ اعتراض خود را اعلام کردند. این طرح بنا بر گفته رئیس کل بانک مرکزی و با مجوز شورای عالی پول و اعتبار آغاز شده است.

معترضان در نامه خود یادآور شده‌اند که پیش‌تر در جلسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس یازدهم به ریاست آقای مهدی عسگری، نماینده سابق مردم کرج و اشتهارد، در تاریخ ۹ خرداد ۱۴۰۲ مقرر شده بود اجرای رمز ریال متوقف و موضوع برای بررسی بیشتر به قوه قضائیه ارجاع شود.

در متن اعتراض، استنادهایی به اصول قانون اساسی و قوانین کیفری آمده است؛ از جمله اصل ۸ و ۹ قانون اساسی که بر وظیفه همگانی امر به معروف و نهی از منکر و نیز ممنوعیت سلب آزادی‌های مشروع مردم تأکید دارد. همچنین اصل ۹۰ قانون اساسی به مردم اجازه می‌دهد شکایات خود از عملکرد قوای سه‌گانه را در کمیسیون مربوطه ثبت کنند.

امضاکنندگان این کارزار خواستار توقف فوری اجرای رمز ریال تا زمان بررسی و تصویب در صحن علنی مجلس و تأیید شورای نگهبان شده‌اند. آنان همچنین بر ضرورت اطلاع‌رسانی شفاف از سوی کمیسیون اصل ۹۰ و رسانه ملی تأکید کرده‌اند.
این نامه اعتراضی به مراجع مختلف از جمله دادستانی کل کشور، قوه قضائیه، برخی نمایندگان مجلس و دفتر رئیس کل بانک مرکزی ارسال شده است.

لینک کارزار: اعتراض به اجرای رمز ریال یا ریال دیجیتال (CBDC)

پایان پیام

در گلونی بیشتر بخوانید:
آتش در هیرکانی ؛ جنگل می‌سوزد، تجهیزات نمی‌رسد
محاکمه مسئولان آلودگی هوا ، مطالبه‌ای برای عدالت محیط زیستی
اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
به بالا بروید