خانه » فرهنگ و هنر » نشست خبری «اژد‌ها وارد می‌شود»

نشست خبری «اژد‌ها وارد می‌شود»

به گزارش پایگاه خبری گلونی، کارگردان فیلم سینمایی «اژد‌ها وارد می‌شود» با بیان اینکه وقتی فیلمی بر اساس واقعیت ساخته می‌شود، دیگر سنبل و نماد در آنجایی ندارد، گفت: از بیان سمبل و نماد در سینما بیزارم.
نشست نقد و بررسی سینمایی «اژد‌ها وارد می‌شود» به کارگردانی و تهیه کنندگی مانی حقیقی ظهر روز سه شنبه ۲۰ بهمن ماه با حضور عوامل این فیلم برگزار شد.

مانی حقیقی در این جلسه با تشکر از اهالی رسانه که با وجود اینکه نمایش فیلم تا نیمه شب طول کشیده صبح روز بعد در جلسه نقد و بررسی حاضر شده‌اند، در پاسخ به سئوالی مبنی بر حقیقی بودن داستان این فیلم اظهار کرد: مطمئن بودیم چنین سئوالی مطرح می‌شود و باید پاسخ این سئوال را با دو نکته تئوریک بدهم.
وی ادامه داد: به شما صادقانه اطمینان می‌دهم که در خلق آثار هنری چیزی که از آن بیزارم، سمبلیسم است. هیچ‌گاه فیلم‌هایم چنین لایه‌ای نداشته اما همیشه دیگران به وجود چنین مسئله‌ای قائل بوده و تاکید داشته‌اند که غیر از این نیست. به نظرم این تنبلی منتقدان را نشان می‌دهد که هزار معنی را به یک مورد محدود کرده و جلوی تخیل را می‌گیرند.

کارگردان فیلم سینمایی «اژد‌ها وارد می‌شود» همچنین عنوان کرد: همیشه به دنبال ساختن فضایی هستم که معانی پنهانی در آن وجود دارد و این بازی معانی برایم جذابیت دارد. در فیلم‌های قبلی‌ام از جمله «کارگران مشغول کارند» هم تلاش‌هایی می‌شد که معنی بافی شود، در حالی که هیچ برداشت خاصی مدنظر نداشتم.

حقیقی ادامه داد: در هر صورت اگر فیلم خیالی یا نمادین بود، این فیلم راست یا دروغ است. اگر گفته می‌شود این یک فیلم واقعی است دیگر نمی‌تواند نمادین و سمبلیک باشد.

۵c0acb8bb426f4646b76807b71995d30
کارگردان «اژد‌ها وارد می‌شود» در پاسخ به برخی سئوالاتی که در خصوص محتوای برخی بخش‌های این فیلم مطرح شده بود هم عنوان کرد: اگر فیلم را با دقت تا پایان تیتراژ تماشا کنید همه چیز برای شما کاملا مشخص خواهد شد.
او در ادامه و در پاسخ به سئوالی درباره لایه‌های استعاری این فیلم تاکید کرد: هنرمندی که در لفافه فیلم می‌سازد می‌ترسد و تلاش دارد در لایه‌های استعاری حرف خود را پنهان کند اما من از هیچ کس نمی‌ترسم و اساسا ترس، دیگر در اظهارنظر‌ها و کارکرد بسیاری سینماگران و اهل هنر جایی ندارد. معنی پنهانی وجود ندارد؛ اگر حرفی داشته باشم به طور واضح حرفم را می‌گویم و احمقانه‌ترین متنی که در دوران کارم خواندم متنی است که به تازگی درباره این فیلم منتشر شده است.
وی پس از بیان این مطلب به طنز از حاضران خواست او را تشویق کنند.
حقیقی در پاسخ به این سئوال که سینمای او را فاقد جهان بینی دانست گفت: عبارت جهان بینی از نظر من بی‌معنی است مانند آنکه عده‌ای می‌گویند باور مردم چنین است. خب شما نظر مردم را برچه اساس می‌گویید؟!
وی ادامه داد: تمام تلاش خود را می‌کنم هر فیلمی که می‌سازم شما را غافلگیر کند. برایم بسیار مهم است که خود را تکرار نکرده و به واسطه تکراری بودن برای شما قابل حدس زدن نباشم. شما صبر کنید فیلم دیگرم «۵۰ کیلو آلبالو» که عید اکران می‌شود را ببینید.
کارگردان فیلم سینمایی «اژد‌ها وارد می‌شود» به طنز ادامه داد: در آن فیلم زیر آب کل کارهای خودم را خواهم زد.
این کارگردان در پاسخ به سئوال دیگری در خصوص سینماگر مولف، توضیح داد: برایم بسیار مهم است که فیلمساز مولف نباشم چرا که معنای این حرف در ایران این است که در این شیوه فرد یک مسئله را به شکل‌های مختلف روایت می‌کند. بر همین اساس نمی‌خواهم فیلمساز مولف باشم چرا که در ایران فیلمساز مولف چنین تصویری دارد.
وی در بخش دیگری از جلسه نقد و بررسی فیلمش در پاسخ به فردی که گفت قصد پرسیدن سئوالی حاشیه‌ای دارد به طنز اینگونه اظهار کرد که عاشق حاشیه است.
این کارگردان در ادامه در خصوص عدم حضور بر روی فرش قرمز گفت: بر خلاف آقای حاتمی کیا نه تنها هیچ مشکلی با مفهوم فرش قرمز ندارم بلکه به نظرم کار دل انگیزی است اما این مراسم و شیوه اجرای آن در این جشنواره نادرست است. اگر نگوییم توهین آمیز است، حالت بدی دارد.
حقیقی در ادامه و در پاسخ به سئوالی درباره نظرش درخصوص اعلام نامزد‌ها و نامزد شدن فیلم او در چهار بخش، متذکر شد: بحث انتخاب فیلم‌ها هم همین قواعد را دارد. تن به حضور در جشنواره‌ای می‌دهیم که هیات انتخاب‌اش بر اساس صلاح دید خود انتخاب می‌کنند فیلمی باشد یا نه. می‌توانیم تصمیم بگیریم باشیم یا نه اما وقتی پذیرفتیم باید احترام گذاشت.
وی افزود: تمام داوران جشنواره افراد معتبری هستند. اگر فردی بود که مخالف حضور او بودم فیلمم را از جشنواره بیرون می‌کشیدم و فکر می‌کنم برجسته‌ترین نکات فیلم را برای اعطای جایزه انتخاب کرده‌اند.
کارگردان فیلم سینمایی «اژد‌ها وارد وارد می‌شود» درباره بودجه‌ای که صرف ساخت این فیلم شده نیز اظهار کرد: این فیلم بودجه متعارفی داشته و خیلی پرخرج نبود. البته نسبت به سایر فیلم‌هایم بیشترین هزینه را در برداشت، اما نسبت به سایر فیلم‌های بخش مسابقه شاید کم خرج‌تر باشد. این فیلم در بخش خصوصی ساخته شده البته اکنون مد شده همه بگویند یک ریال هم از فارابی نگرفتیم اما فارابی ساخته شده برای اینکه این پول را بگیرید.

ignb1452532490
همایون غنی‌زاده بازیگر این فیلم که از تئا‌تر وارد سینما شده نیز درباره ایفای نقش در جدید‌ترین ساخته مانی حقیقی گفت: در حقیقت برای مانی حقیقی تنها یک بازیگر بودم و از تجربه همکاری با او لذت بسیاری بردم.
وی درباره اینکه چقدر به اعتبار مانی حقیقی وارد این کار شده، توضیح داد: دلیل اصلی این انتخاب، فیلمنامه‌ای بود که آن را طی یک ساعت و نیم خوانده و بسیار به آن علاقمند شدم و جزو فیلمنامه‌هایی بود که دائم در ذهنم می‌گفتم چرا چنین طرحی به ذهن من نرسیده بود.
امیر جدیدی دیگر بازیگر این فیلم به طنز گفت: بیشتر جزو افراد اعتباری هستم و در گام اول بر اساس اعتبار مانی حقیقی به این گروه پیوستم.
احسان گودرزی بازیگر این فیلم نیز هم تاکید کرد: در سینمایی که تا حد زیادی خالی از خیال شده، زمانی که یک متن تخیلی جلوی روی شما قرار می‌گیرد چرا باید آن تخیل را بر هم بزنیم؟ برای من بازی در چنین فیلمی و یا تماشای آن مانند تجربه یک رویاست.
کیانا تجمل بازیگر زن این فیلم هم با بیان اینکه در کل سینمای حقیقی را دوست دارد از حضور در این فیلم ابراز رضایت کرد.

حسین معززی نیا منتقد حاضر در جلسه نیز در توضیح اینکه چرا تاکنون بیشترین نمره را به این فیلم داده متذکر شد: «اژد‌ها وارد می‌شود» از سایر فیلم‌هایی که دیده‌ام بهتر است چرا که ما سال‌ها اصرار عجیبی بر رئالیست داشته‌ایم و گویا تنها نوعی که وفادارانه برای آن تلاش شده، همین است.
وی ادامه داد: به همین دلیل، حاضر نیستیم به هیچ عنوان گونه‌ای به نام سینمای فانتزی را بپذیریم و دنبال مفهوم آن هستیم. این روندی است که از گذشته و از «اجاره نشین‌ها» ی مهرجویی هم جریان داشته است.
این منتقد سینما همچنین اضافه کرد: آیا فردی که حجم بالایی از کنایه‌ها را در فیلمنامه خود گنجانده و دنبال بیان آن‌ها به شیوه سینمایی باشد، نوعی فیلمسازی سطح پائین است و این نوع آثار چه فایده‌ای می‌توانند داشته باشند؟
معززی نیا همچنین عنوان کرد: به نظرم این فیلم اینگونه نیست و خارج از محافظه کاری موجود در سینمای ما یک تجربه منحصر به فرد است. به شخصه با دیدن این فیلم غافل گیر شدم. داستانی تا این حد عجیب و غریب، با لحنی قصه گو و ساختاری داستانی، با ریتمی خوب و ترکیب تخیل با مستند، به تصویر کشیده شده است.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در ارتباط با اعلام نامزدهای سیمرغ متذکر شد: در خصوص نامزد‌ها اصلا شگفت زده نشدم چرا که همیشه ترکیب کلی مهم نیست و هموراه در هر هیات، چند نفر هستند که سلیقه خاصی دارند که قاعدتا نظر آن‌ها در رای نهایی و در اینکه نگاه و سلیقه عمومی به سمتی سوق پیدا کند، تاثیر می‌گذارد.

پایان پیام

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید