ارکستر سمفونیک تهران به رهبری “لوریس چکناواریان” در حمایت از موسسات خیریه، نیمه دوم اردیبهشت در تالار وحدت به روی صحنه میرود.
به گزارش پایگاه خبری گلونی، این ارکستر بنا به وظیفه انسانی و اجتماعی خود اقدام به اجرای برنامه به منظور حمایت از فعالیتهای انساندوستانه موسسات خیریه نموده است.
بر همین اساس و طبق توافق صورت گرفته بین بنیاد رودکی و وزارت کار و امور اجتماعی و سازمان بهزیستی کل کشور، ارکستر سمفونیک تهران به رهبری “لوریس چکناواریان” نیمه دوم اردیبهشت در تالار وحدت به روی صحنه خواهد رفت.
گفتنی است این کنسرت با حضور افتخاری “لوریس چکناورایان” همراه خواهد بود و عواید حاصل از فروش بلیت در اختیار موسسات خیریه قرار خواهد گرفت.
پایان پیام
ارکستر
ارکستر به مجموعهای از نوازندگان و سازهایی که باهم به اجرای قطعات موسیقی میپردازند، اطلاق میشود.
هر ارکستر بهطور معمول براساس قرارگرفتن نوع و تعداد سازها در آن نامگذاری میشود. برای نمونه، ارکستر سمفونی، که بهعنوان بزرگترین نوع ارکستر شناخته میشود، بدان معناست که در آن از تمام گروههای سازی استفاده شده و تقریباً تمامی سازهای موسیقی کلاسیک غربی در آن وجود دارد.
ارکسترهای کوچکتر، که بخشی از سازهای موسیقی کلاسیک در آن قرار دارد، با نامهای دیگر از جمله ارکستر مجلسی نامیده میشوند. ارکستر مجلسی به ارکستری گفته میشود که در آن از سازهای زهیِ آرشهای، سازهای بادی چوبی و سازهای کوبهای و سازهای کلیدی همچون پیانو میتواند استفاده شود.
در برخی از موارد، بعضی از عنوانها برای ارکسترها استفاده میشود، که این نامها اشارهای به نوع سازهای بهکاررفته یا نقش سازها در این ارکسترها ندارد و این نامگذاریها تنها برای تشخیصدادن ارکسترهای مختلف در یک منطقه یا شهر استفاده میشود. برای نمونه، ارکستر فیلارمونیک معمولاً از سوی انجمن دوستداران موسیقی در هر شهر (انجمن فیلارمونیک) پشتیبانی مالی میشود و در این ارکسترها معمولاً از نوازندگان خبره و چیرهدست هر شهر استفاده میگردد.
البته ساختار ارکستر فیلارمونیک، ازنظر سازی، بهصورت ارکستر سمفونیک یا ارکستر بزرگ است، مانند ارکستر فیلارمونیک برلین و ارکستر فیلارمونیک لندن. در ارکسترها رهبر ارکستر مهمترین نقش و در واقع قلب ارکستر بهشمار میرود.