قیصر امین پور شاعر آرمان شهر
همزمان با سالروز درگذشت مرحوم دکتر قیصر امینپور شاعر و غزل سرا، شامگاه شنبه ٨ آبان آیین بزرگداشتی با همکاری دفتر شعر جوان و بنیاد آفرینشهای هنری نیاوران و با حضور معاون هنری وزارت ارشاد درسالن اصلی فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری گلونی، در این برنامه با حضور خانواده این شاعر، شخصیتهای بزرگ فرهنگی و هنری، شاعران و اهالی فرهنگ و هنر به ایراد سخن پرداختند.
سیدعباس سجادی مدیرعامل بنیاد آفرینشهای هنری نیاوران در ابتدای این برنامه با بیان اینکه قیصر امینپور از نظر من انسان غریبی بود بیان داشت: پشت چهره همیشه خندان وی غمی نهفته بود زیرا این شاعر بزرگ هیچگاه ازدرد جامعه دورنبود. وقتی آقای پرس در سال ١٩۶٠ جایزه نوبل ادبی را دریافت کرد گفت: شاید اینجایزه لایق من باشد ولی لایق شعر نیست. شاعر باید وجدان آگاه جامعه خودش باشد و باید بگویم قیصر امینپور وجدان آگاه جامعه خودش بود.
درادامه مقاله دکتر نظری استاد دانشگاه در خصوص قیصر امینپور نیز قرائت شد که در بخشی ازاین مقاله آمده است: قیصر ازمعدود شاعرانی است که اخلاق وانصاف را در اشعارش رعایت کرده است. وی شاعری بوده که انقلاب را تجربه کرده ولی ازشتاب زدگی دراشعارش اجتناب میکند، دراشعار قیصر میتوان ظرایف و تعامل را دریافت کرد. قیصر شاعری است که ساکن آرمان شهر و سازنده آرمان شهر بود. قیصر جامعهای آرمانی که عدالت درآن گسترده باشد طلب میکرد، آرمان شهری که پیوند میان فرد و مذهب را میپندارد.
قیصر امین پور شاعر آرمان شهر
ساعد باقری شاعر وترانهسرا در ادامه با بررسی اشعار اجتماعی نیما و قیصر امینپور وبا بیان اینکه بعد از کودتای ٢٨ مرداد، درحوزه ادبیات معاصر گردش چرخه امید و ناامیدی کارساز است عنوان داشت:
دراشعار معاصر شاعران ایران، گردش امید و ناامیدی محرز است اما سماجت امید کارساز میشود. امید دوم که امید مجرب است دوباره امید نخست میشود و این چرخه هیچگاه متوقف نمیشود، یعنی دراین چرخه دوبار امید را میتوان دید.
با توجه به این چرخه میتوان چهار شعر نیما و چهار شعر قیصر امینپور را با هم مقایسه نمود. اشعار نیما چون پادشاه فتح، آقا توکا و اشعاری چون میراث باستانی و نوبت از قیصر امینپور را میتوان در این نوع اشعار دید. در این اشعار یاس مطلق وجود دارد ولی در نهایت سوسوی امید را نیز میتوان ملاحظه نمود.
محمدعلی بهمنی شاعر و غزلسرای صاحب نام کشور نیز در این برنامه با بیان اینکه قیصر کاشف راز بود، قطعه شعری را درمورد قیصر امینپور قرائت کرد.
در ادامه مصطفی ملکیان نویسنده و مولف پیرامون شخصیت قیصر امینپور گفت: یکی از مشکلاتی قیصر در اشعارش به آن اشاره میکند فاصله گرفتن از کودک درونش است. در واقعا این منشا بسیار مهمی است در دردها و رنجهای او که علاوه بر درد و رنج مردم، شخصیت بیرونی او بسیار سالخوردهتر از درونش بود.
این شاعر در اشعار خودش به ١٨ نیاز کودک درون خودش اشاره میکند که قابل توجه است. با این وجود اولین و مهمترین نکته در اشعار قیصر عاشقی است.
در پایان این برنامه با حضور علی مرادخانی معاون هنری وزارت ارشاد و اسرافیل شیرچی هنرمند خوشنویس، یکی از آثار ارزشمند این هنرمند به خانواده امینپور هدیه شد.
در این برنامه بسیاری از شخصیتهای برجسته فرهنگی و هنری از جمله فاضل جمشیدی، سهیل محمودی، محمد سلمانی، غلامرضا طریقی و چیستا یثربی همچنین زیبا اشراقی همسر مرحوم قیصر امینپور حضور داشتند.
پایان پیام