به گزارش پایگاه خبری گلونی به نقل از ستاد خبری سیوپنجمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر، فریدون جیرانی که در جشنواره سی و پنجم با فیلم «خفهگی» حاضر شده است به عنوان مدرس کارگاههای فیلمنامهنویسی در بخش دارالفنون نیز حضور داشت.
کارگردان فیلم سینمایی «قرمز» درباره برگزاری کلاسهای فیلمنامه نویسی در جشنواره بینالمللی فجر گفت:«فضای مجازی باعث شده که اطلاعات بین همه اقشار پخش شود و همین موضوع باعث شده که فاصله فیلمنامهنویسان ما با همتایان خارجیشان کم باشد. یعنی به همان میزان که کیارستمی را در ایران میشناسیم بسیاری از کسانی که از خارج از کشور به ایران میآیند او را میشناسند و به او احترام میگذارند و این موضوع درباره اصغر فرهادی نیز صادق است.
وی ادامه داد: این نگاه امید زیادی را در ما به وجود میآورد زیرا نشان می دهد اتفاقاتی که در ایران میافتد در همه جای دنیا بازتاب دارد. به طور کلی میتوان گفت جنس سینمای ایران در همه جای دنیا بازتاب دارد. حتی در کلاس هم مطرح کردم در دورهای هستیم که فیلمسازی و پرداخت به آن از همیشه سختتر شده است به همین دلیل برگزاری این کلاس برایم تجربه متفاوت و جالبی بود.
جیرانی درباره نوع تفکر فیلمنامهنویسان خارجی در مقایسه با ایرانیها نیزگفت: برایم جالب بود که تا این اندازه از نظر فکر و ایده به هم نزدیک هستیم. اکنون متوجه شدم که هیچ فاصلهای بین ما و خارجیها وجود ندارد و همه مثل هم فکر میکنیم. امروز همه از هر کشوری که حضور داشتند شبیه به هم بودند یعنی تفاوتی بین چینیها یا گرجستانیها وجود نداشت. روسها عاشق «تارکوفسکی» و در عین حال فیلمهای اصغر فرهادی را نیز دوست دارند و این نکته بسیار مهمی است.
کارگردان فیلم «پارک وی» درباره ضرورتهای شکلگیری جشنواره جهانی اضافه کرد: جشنواره بینالمللی فجر یکی از خاصترین جشنوارههای حال حاضر است. به این دلیل که نخبهگرایی در آن موج میزند. کارهای روشنفکری خاصی در آن در حال وقوع است. جشنواره بینالمللی تفاوتهای ویژهای را نسبت به جشنواره فیلم تهران که ما به آن علاقهمند بودیم دارد و نسل جوان ما باید بهترین بهره را از این جشنواره ببرد.
سیوپنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر، ۸-۱ اردیبهشت ۱۳۹۶(۲۱ تا ۲۸ آوریل ۲۰۱۷) به دبیری رضا میرکریمی در تهران برگزار میشود.
پایان پیام