موضوع ریزگردها زیر چتر حمایتی سازمان ملل بررسی می‌شود 

معاون دبیرکل سازمان ملل گفت:حل مشکل ریزگردهانیازمندهمکاریهای منطقه ای و فرامنطقه ای است ما به اتفاق کشورهای عضو و زیر چترحمایتی سازمان ملل تمام تلاش می کنیم به این موضوع رسیدگی کنیم.

به گزارش پایگاه خبری گلونی، در جریان امضای توافقنامه تاسیس مرکز اپدیم به عنوان مرکز منطقه‌ای برای مدیریت بلایای طبیعی، شمشاد اختر دبیر اجرایی کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد (اسکاپ) گفت: بسیار خوشحالم که در این نشست در جمهوری اسلامی ایران حضور دارم. در طی سال‌های گذشته برای استقرار تاسیس مرکز اپدیم تلاش‌های بسیار زیادی صورت گرفت. این مرکز قرار است در راستای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا فعالیت داشته باشد.

او با بیان این که مرکز اپدیم به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران و پس از فاجعه بم شکل گرفته است، ادامه داد: در پی تلاش‌های مضاعف و مستمر و همکاری و حمایت دبیرخانه اسکاپ و کشورهای عضو که بالغ بر ۶۰ کشور هستند، امروز این تلاش به بار نشست.

معاون دبیرکل سازمان ملل افزود: موضوع مدیریت اطلاعات بلایا و کاهش خطرات بلایای طبیعی از اهمیت بسیاری برخوردار است. این موضوع به ویژه در آسیا اهمیت بیشتری دارد چراکه بر اساس آمار این منطقه پرمخاطره‌ترین منطقه از نظر بلایای طبیعی در دنیا شناخته شده و زلزله، سیل، ریزگردها، خشکسالی و … در این منطقه بسیار دیده می شود.

او با اشاره به اهمیت داده ها و اطلاعات در زمینه پیشگیری از بلایا گفت: دو نکته در اینجا حائز اهمیت است؛ یکی اینکه  چطور بتوانیم از پیشرفت های علمی مان در خصوص هشدار پیش از وقوع بلایا استفاده کنیم. این موضوع به ویژه در کشورهای آسیب پذیر منطقه بسیار مهم است و نکته دوم موضوع تاب آوری و مقاوم سازی است؛ تاب آوری در مقابل بلایا به صورتی که تلفات انسانی و خسارات اقتصادی کمتر شود.

شمشاد اختر افزود: مساله بلایای طبیعی تنها به یک کشور منحصر نیست و همکاری های ملی، منطقه ای و فرامنطقه ای را طلب می کند. باید به دقت همه جوانب کار برسی و طراحی شده و در اجرای آن قدم های محکمی برداشته شود.

معاون دبیر کل سازمان ملل در پایان گفت: مساله طوفان های گردوخاک به تازگی بسیار مورد توجه کارشناسان قرار گرفته است. در نقاطی از منطقه شاهد این مشکل روزافزون هستیم که باید در مورد آن چاره جویی جدی صورت گیرد. این موضوع در مدت زمان کوتاه به وجود نیامده است که انتظار داشته باشیم در مدت زمانی کوتاه حل شود. حل این مشکل نیازمند همکاری های منطقه ای و فرا منطقه ای است. ما به اتفاق کشورهای عضو و زیر چتر حمایتی سازمان ملل تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا به این موضوع رسیدگی شود. مطمئنا آینده ای مثبت را در این خصوص در چشم انداز خود ترسیم میکنیم.

پایان پیام

کد خبر : 77226 ساعت خبر : 1:47 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=77226
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات