زیباییهای بینظیر آبشار بیشه
یکی از آبشارهای شهرستان خرم آباد، در بخش پاپی، روستای بیشه است که در نزدیکی شهرستان دورود و ایستگاه راه آهن بیشه قرار دارد.
به گزارش پایگاه خبری گلونی، آبشار بیشه مدتهاست جای خود را در میان پربازدیدترین مکانهای توریستی کشور بازکرده است. این آبشار زیبا که در ۶۵ کیلومتری خرمآباد قرار دارد بهدلیل داشتن جاده دسترسی آسفالت و جنگلهای انبوه زاگرش در این منطقه، فرصت مناسبی را برای جذب گردشگران فراهم کرده است.
آبشار بیشه چهل و هشتمین اثر ملی است که توسط سازمان میراث فرهنگی در ۲۷ اسفند ۱۳۸۷ در فهرست میراث طبیعی ایران قرار گرفت.
زیباییهای بینظیر آبشار بیشه
ارتفاع آبشار ۴۸ متر تا نقطه برخورد با زمین است و ۱۰ متر نیز از آنجا تا وصل شدن به رودخانه سزار است و عرض تاج آبشار ۲۰ متر است. در بالای آبشار، روبروی ایستگاه چشمههای پُرآب متعددی دیده میشود که پس از گذشتن از ایستگاه قطار آبشار بیشه را تشکیل میدهند. به علت هم جواری این آبشار با چندین مجموعه زیبا همچون جنگلهای پهناور بلوط، روستای بیشه و چشمانداز ایستگاه راه آهن بیشه میتوان آن را یک منطقه گردشگری مناسب دانست.
در شرق آبشار تپههای کلاهکوه و در شمال، کوه ازگن به آن مشرف هستند. روستای چشمه پریان در شرق و در دوردستها در ارتفاعات از کنار آبشار دیده میشود. ضمن اینکه ارتباط بلافصل روستای بیشه با آبشار از اهمیت ویژهای برخوردار است.
از کجا به آبشار بیشه برویم؟
از مسیر راهآهن دورود به وسیله قطار در ۳۰ کیلومتری جنوب شرقی دورود است و حدود ۳۵ دقیقه با شهرستان دورود فاصله دارد واز طریق ماشین ۱۳۰ کیلومتربا دورود فاصله دارد.
این آبشار در کنار ایستگاه راهآهن بیشه در مسیر تهران-جنوب قرار گرفتهاست. دسترسی ماشین رو و آسفالته به این آبشار از طریق شهر خرم آباد که حدود ۶۰ کیلومتر مسافت را باید طی کرد. راه دسترسی آسفالته از راهِ شهرستان خرم آباد در دل کوههای زاگرس و در بخش پاپی است.
خطراتی که بیشه را تهدید میکند
تعداد زیاد بازدیدکننده و گردشگر تیغ دو لبهایست که میتوانند در صورت مدیریت نکردن باعث نابودی آبشار بیشه شود. وقتی به شعاع چند کیلومتر مسافر و گردشگر در مکانی حضور دارد، مدیریت آن هم بسیار دشوارتر میشود.
مسئله بسیار مهمی که در این سالها شدت بیشتری بهخود گرفته است علاقه گردشگران به رفتن زیر آبشار است. بخش بزرگی از زیبایی آبشار بیشه به وجود خزهها و گلسنگهای دیواره سنگی این آبشار است. رنگهای سیاه، قهوهای و انواع طیف رنگ سبز، زیبایی این آبشار را صدچندان کرده است. اما باز هم در نبود انتظامات و رهاکردن گردشگران وضعیت آبشار هر روز بد و بد میشود. چهره بکر و یکتای پای آبشار در صورت تداوم این روند به سوی نابودی خواهد رفت.
گزارش تصویری ولیالله میراسماعیلی از آبشار بیشه را ببینید:
پایان پیام