ابوالفضل زرویی در طنز ایران نقشی بیبدیل داشت
به گزارش پایگاه خبری گلونی، رویا صدر در پی درگذشت ابوالفضل زرویی نصرآباد با بیان اینکه او نقش بینظیری در جامعه طنز ایران داشت، میگوید: استحکام ساختاری آثار و عمق و تلخی نگاه زرویی، او را از دیگر طنزپردازان متمایز میکرد.
این طنزپرداز در پی درگذشت ابوالفضل زرویی نصرآباد – طنزپرداز و پژوهشگر – در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: زرویی نصرآباد در ابتدا با نشریه «خورجین» همکاری داشت و بیشتر طنز منظوم مینوشت.
بعدها با مجله «گلآقا» در بخشهای مختلف اعم از نثر، نظم و شعر نو همکاری داشت. معروفیتش هم بیشتر به خاطر ستون «تذکرهالمقامات» بود که به عنوان قالبی در طنز مطرح شد.
در طنز امروز هم با گذشت دو دهه میبینم از این قالب هنوز استفاده میشود و این قالب هنوز نو و کارآمد است.
اسم مستعارش در «گلآقا» ملانصرالدین بود و بیشتر جاها با این نام شناخته میشد. پس از «گلآقا» او با نشریات دیگری از جمله روزنامههای همشهری، انتخاب و جامجم و مجله مهر همکاری داشت.
صدر در ادامه افزود: تسلط زرویی بر ادب فارسی در شعر کلاسیک، نو و آثاری که به صورت نثر مینوشت کاملا مشخص بود. در عین حال در آثار طنزش تلخی و عمق وجود داشت که او را از بسیاری طنزنویسان در گذشته و حال متمایز میکرد.
ویژگی دیگرش در شعر طنز این بود که زبان روز را در آثاری که در دهه ۸۰ منتشر کرد و در کتاب «بامعرفتهای عالم» وارد کرد و با شیوه استادانهای زبان عامیانه امروز را در شعر کلاسیک به کار برد. این قالب هم بعدا توسط طنزنویسان جوانتر استفاده شد.
ابوالفضل زرویی در طنز ایران نقشی بیبدیل داشت
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: زرویی نصرآباد در شکلگیری بخشی از جریان طنز امروز نیز با تاسیس مجامع و محافل طنز و نیز تربیت نسلی از طنزنویسان حال حاضر نقش داشت.
او موسس دفتر طنز حوزه هنری بود. همچنین بنیانگذار نخستین شب شعر طنز در ایران بود که در این بخش از فعالیتهایش نیروهای جوانتر را شناسایی و به طنز ما معرفی کرد که این افراد در حال حاضر در فضای طنز ایران نقش دارند.
او سپس با بیان اینکه زرویی نصرآباد بسیار فروتن و متواضع بود، تأکید کرد: آقای زوریی مانند کسانی که به صورت جدی وارد وادی طنز میشوند حساس بود.
او یکی از تأثیرگذارترین افراد در طنز مطبوعاتی و همچنین یکی از جریانسازترین افراد در طنز امروز ما بود که امتزاج قدرت طنزآوری و استحکام ساختاری آثارش در طنز امروز جامعه ما نظیر نداشت و متأسفانه زودهنگام و قبل از آنکه به ۵۰ سالگی برسند، او را از دست دادیم.
پایان پیام