به گزارش پایگاه خبری گلونی؛ برگهای خشک و نرم شده نعنا را برای خوشبوکردن ماست و دوغ و سرخشده آن در روغن که به نام نعنا داغ موسوم است برای خوشبوکردن برخی آشها به کار میرود.
نام: نعنا
نام علمی: Serata
نام محلی: نعنا
خانواده: رسیداسی
گونه: الیگومریس
پراکنش: بولوارها و حیاط منازل
روش تکثیر: کاشت بذر
گیاه شناسی نعنا
نعنا، بومی مناطق مدیترانهای است. گیاهی است علفی و پایا که از طریق ریشه تکثیر میشود ازخانواده پونه و در رده دولپهایهای پیوسته گلبرگ است که سردسته تیره نعناعیان و جزو سبزیهای خوراکی است.
این گیاه دارای تمام اسانسها و خواص پونه است ولی برگهایش کرک کمتری دارند و بریدگیهای کنار برگهای آن بیشتر از پونه و اسانس آن نیز ملایمتر است.
این گیاه همه آثار نیرودهنده و بادشکن و خلطآور پونه را داراست. از این گیاه اسانسی به نام مانتول استخراج میکنند که برای خوشبوکردن داروها و برخی آبنباتها و شیرینیها به کار میرود.
از نسوج نعنا نوعی کافور قابل تبلور نیز به دست میآورند که مانند کافور معمولی به کار میرود.
قسمتهای دارویی
برگ، ساقه، روغن پایه. همچنین عطر آن در رایحه درمانی کاربرد وسیعی دارد.
کاربردهای دارویی
برگ نعنا، را برای تقویت و رفع نفخ معده و روده مصرف میکنند.
برگهای خشک و نرم شده نعنا را برای خوشبوکردن ماست و دوغ و سرخشده آن در روغن که به نام نعناداغ موسوم است برای خوشبوکردن برخی آشها به کار میرود.
اسانس نعنا، در معالجه التهابات مخاط بینی و گلو و دهان استفاده میشود. دمکرده ساقه نعنا، به دلیل ضد انقباض و ضد نفخ بودن برای درمان ناراحتی های گوارشی و همچنین تقویت معده استفاده می شود. همچنین دمکرده نعنا، برای درمان تب و همه مشکلات نوزادان کاربرد دارد.
از عرق نعنا، برای درمان سکسکه، نفخ و عدم گوارش استفاده میشود.
نعنا، برای قطع حالت تهوع و کاهش درد ناشی از قلنج بسیار مؤثر است. ادرار دردناک وسنک مثانه را درمان کرده و برای درمان موضعی بواسیر به کار میرود.
اشکال دارویی
پودر برگ، دمکرده، اسانس(عصاره مایع)، عرق، تنتور.[۱]
۱) تنتور عبارت است از مخلوطکردن مقدار مساوی از عرق هر گیاه با الکل که بیشتر به منظور شستشو یا ضد عفونی کردن به کار میرود.
منبع: واحد آموزش و پژوهش صدا وسیمای مرکز کیش. گیاهان دارویی جزیره کیش، پژوهشگر: بصیره اسدنژاد
پایان پیام