استفاده مجدد از آب و تصفیه پساب چه زمانی با شکست روبهرو میشود؟ برای پرسش به این پاسخ تنها کافی است مطلب زیر را کمی با دقت مطالعه کنید.
به گزارش پایگاه خبری گلونی، اندیشکده تدبیر آب ایران جزوهای منتشر کرده است با نام پساب، منبع بهرهبردارینشده.
این مقاله ترجمهای است از:
WWAP (United Nations World Water Assessment Programme). 2017. The United Nations World Water Development Report 2017. Wastewater: The Untapped Resource. Paris, UNESCO. Executive Summary
این ترجمه را در چند بخش در گلونی بخوانید:
آگاهی عمومی و پذیرش اجتماعی
حتی اگر پروژههای بهرهبرداری از پساب از نظر فنی خوب طراحی شوند، از نظر مالی قابل تحقق باشند، و تدابیر ایمنی مناسب در نظر گرفته شده باشد،، چنانچه برنامهریزان، پویایی مقبولیت اجتماعی را به کفایت به حساب نیاورده باشند، برنامههای استفاده مجدد آب به شکست خواهد انجامید. به طور کلی، استفاده از پساب با مقاومت جدی عمومی، به سبب فقدان آگاهی و اعتماد درباره ریسکهای سلامت انسان روبرو است.
استفاده مجدد از آب
ارتقای آگاهی و آموزش، ابزارهای اصلی برای غلبه بر موانع اجتماعی، فرهنگی و مصرف هستند.
لازم است تا اقدامات آگاهیبخشی با پیشینههای مختلف فرهنگی و مذهبی مصرفکنندگان متناسب باشد.
ریسکهای سلامت در مورد استفاده مجدد آب باید بررسی، مدیریت، و پایش شود و به طور منظم برای کسب مقبولیت اجتماعی و حداکثرکردن منافع استفاده از پساب، و همزمان، حداقلکردن اثرات منفی گزارش شود.
درباره آب شرب (یعنی استفاده مجدد شرب)، اقدامات گسترده اطلاعرسانی برای اعتمادسازی و غلبه بر حس انزجار لازم است.
سخن پایانی
در جهانی که تقاضای آب شیرین پیوسته در حال افزایش، و منابع محدود آب با فشار فزاینده برداشت، آلودگی و تغییر اقلیم روبرو است، بیتوجهی به فرصتهایی که مدیریت بهتر پساب فراهم میآورد، نمیتواند در اقتصاد گردشی قابل تصور باشد.
این یادداشت آخرین قسمت مقاله ترجمه شدهی زیر بود. برای خواندن دیگر قسمتها اینجا کلیک کنید.
WWAP (United Nations World Water Assessment Programme). 2017. The United Nations World Water Development Report 2017. Wastewater: The Untapped Resource. Paris, UNESCO. Executive Summary
پایان پیام