معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور نسبت به محتوای فصل دوم سریال «بچه مهندس» و آثار سوء آن بر نگاه خانوادهها نسبت به کودکان ساکن در پرورشگاهها و مراکز شبه خانواده انتقاد کرد.
به گزارش پایگاه خبری گلونی، حبیبالله مسعودی فرید در گفتوگو با ایسنا، در مورد عدم مشورت سازندگان سریال «بچه مهندس ۲» با سازمان بهزیستی به عنوان متولی رسیدگی به کودکان بی سرپرست و پرورشگاهها گفت: همزمان با پخش اولین فصل از سریال «بچه مهندس» به عوامل صدا و سیما نکاتی را گفتیم.
جای تعجب بود که اساساً چرا در مورد موضوعی که به بهزیستی بر میگردد، هیچ مشورتی از ما نگرفتند.
انتقاد بهزیستی از بچه مهندس
وی با انتقاد از محتوای تولیدی این سریال توسط سازندگانش افزود: این کار غیر حرفهای است که فیلمسازان انجام میدهند و نشان میدهد که شاید جنبههای بصری برایشان نسبت به جنبههای محتوای علمی مهمتر است.
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی در ادامه اظهار کرد: این بحث را همیشه با صدا و سیما داشتیم که غیر از توجه به جذابیتها و جلوههای ویژهای که دارند، باید فیلم سازیهایشان مبنی بر واقعیتها و اصول علمی باشد.
انتقاد بهزیستی از یک سریال تلویزیونی
این دست فیلمها ممکن است باعث ترویج نگاههای نادرست نسبت به این قشر از کودکان و وضعیت و فضای پرورشگاهها در میان مردم شود. جای تأسف دارد که علی رغم تذکراتی که به صدا و سیما دادیم این کار همچنان در حال تکرار شدن است.
مسعودی فرید با انتقاد از نگاهی که تصور میشود کودک یک بزرگسال کوچک شده است، تصریح کرد: این نگاه مدتهاست که رد شده است. بچه مینیاتوری از بزرگسال نیست، بلکه بچه همان کودک با مختصات، شاخصها و معیارهای خودش است و باید با نگاه تخصصی به کودکان نگاه کنیم.
وی با بیان اینکه در این سریال شاهد رفتارها و روابط بزرگسالانه بین کودکان هستیم، گفت: در این سریال کودکان مانند بزرگسالان عمل میکنند و این مساله میتواند نگاه بزرگسالان را هم نسبت به کودکان تغییر دهد.
فرید در پایان تاکید کرد که سازمان بهزیستی آماده ارائه مشاورههای کارشناسی در خصوص مسایل مروط به کودکان و مراکز نگهداری به صدا و سیما برای تولید فیلمها و سریالهاست.
پایان پیام