نخودآب نوشیدنی است که در قدیم بسیار محبوب بود و خواص زیادی دارد
نخودآب نوشیدنی است که در قدیم بسیار محبوب بود و خواص زیادی دارد
به گزارش پایگاه خبری گلونی این زوزها و با سرد شدن هوا نوشیدنیهای محبوب اکثر ما انواع گرمنوشها، قهوه، هاتچاکلت، کاپوچینو و… میشود.
اما در زمانی که هنوز بعضی از این نامها برای مردم غریبه بودند و کافیشاپ با منوهای مختلف درکار نبود، بسیاری از مردم برای گرم شدن در فصل سرما آب نخود یا نخودآب مینوشیدند.
این نوشیدنی سنتی و مفید در رشت، لاهیجان و همینطور در سنندج طرفداران زیادی داشت و در فصل سرما مورد استفاده قرار میگرفت.
هنوز در بازارهای سنتی و مناطقی از سنندج این غذا در پاییز و زمستان طرفدار دارد و مغازهها آن را میفروشند.
برای تهیه نخودآب، نخودها را شب قبل خیس کرده و صبح روز بعد آب آن را خالی کرده و نخودهای خیسخورده را همراه با یک قلم دارچین ۱۰گرمی در مقدار زیادی آب بپزید؛ بهطوری که نخودها له شوند.
هر زمان که آبش کم شد به آن بهقدری آب اضافه کنید که در پایان پخت سطح آب به همان میزان اولیه باشد.
در ادامه ترکیب فوق را صاف کنید و مایع به دست آمده را دوباره بپزید تا کمی غلیظ شود به این ترتیب نخودآب آماده است.
خواص غذایی نخودآب
نخودآب خواص بسیار زیادی دارد و برای بدن مفید است. این نوشیدنی کاملاً طبیعی است و نه مواد و اسانسهای شیمیایی دارد و نه طعمدهندههای مصنوعی به آن اضافه شده تا مشتریپسند شود.
هدیهای است از طبیعت برای مردم که البته متأسفانه این روزها کمتر مورد استفاده قرار میگیرد.
در حکیم ایرانی آمده است: این غذا در آماده سازی مواد بلغمی برای دفع از بدن مفید است, ادرارآور است, تقویت کننده قوای جنسی است، مقوى بدنهای ضعیف است، تحلیلبرنده باد و بیماریهای ناشی از باد است.
برای بیماریهای ناشی از بلغم و سودا و باد مفید است، همچنین برای بیماران مبتلا به بیماریهای مغزی ناشی از سردی و برای بیماران مالیخولیایی مفید است.
این غذا برای بیماریهای کلیه و مثانه مفید است، البته مصرف آن و بهویژه مداومت به آن برای صفراوىمزاجان مضر است.
پایان پیام
کد خبر : 144495 ساعت خبر : 9:36 ب.ظ