سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن تا به حال به چه بازیگرانی رسیده است؟
«فاطمه معتمدآریا» ۱۰ مرتبه نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول شده و دو سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن را برای فیلمهای «هنرپیشه ۱۳۷۱» و «همسر ۱۳۷۲» دریافت کرده است.
لیلا حاتمی ۱۰ مرتبه نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن شد و این جایزه را برای فیلمهای «بی پولی ۱۳۸۷» و «رگ خواب ۱۳۹۵» دریافت کرد.
باران کوثری ۶ مرتبه نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول و ۲ سیمرغ برای فیلمهای کوچه بینام، خون بازی و روز سوم برنده شده است.
هدیه تهرانی با ۵ بار نامزدی برای «چهارشنبهسوری» و «قرمز» سیمرغ بلورین گرفته است.
مریلا زارعی با ۴ بار نامزدی برای فیلمهای «زیر سقف دودی» و «شیار۱۴۳» سیمرغ بلورین گرفته است.
پروانه معصومی با ۳ بار نامزدی برای فیلمهای «گلهای داوودی» و «جهیزیهای برای رباب» سیمرغ بلورین گرفته است.
هنگامه قاضیانی با ۲ بار نامزدی برای فیلمهای «روزهای زندگی» و «به همین سادگی» سیمرغ بلورین گرفته است.
درباره جشنواره فیلم فجر
نخستین دوره جشنواره فیلم فجر از ۱۲ تا ۲۲ بهمن سال ۱۳۶۱ به دبیری حسین وخشوری برگزار شد.
جشنواره فجر تا سال ۱۳۷۴ فقط به تولیدات سالانه سینمای ایران میپرداخت. از سال ۱۳۷۴ جشنواره به صورت بینالمللی برگزار میشود و علاوه بر سینمای ایران، در بخش بینالملل به بررسی فیلمهایی از سینمای جهان میپردازد.
در بخشهای رقابتی این جشنواره، شرکتکنندگان برای کسب جایزه مخصوص که «سیمرغ بلورین» نام دارد با هم رقابت میکنند. دیپلم افتخار و لوح زرین از دیگر جوایز این جشنواره میباشند.
طی سالیان اخیر مسابقههای سینمای مستند، فیلم کوتاه و مسابقه مواد تبلیغاتی و اطلاعرسانی نیز به بخشهای سینمای ایران اضافه شده است.
در ابتدای جشنواره آیین بزرگداشت یک هنرمند برگزار میشود و در انتها هم جوایز ویژه و مردمی به فیلم انتخاب شده با رای مردم داده میشود. در سال ۱۳۹۳ بخش بینالملل جشنواره جدا شد.
پایان پیام