چاپستیک چیست و چگونه از آن استفاده میشود؟
چاپستیک چیست و چگونه از آن استفاده میشود؟
به گزارش گلونی آیلین نام دختر دانشجوی ایرانی است که در رشته زبان چینی تحصیل میکند و نکات و جزئیاتی از این زبان را در کانال شخصی خود با دیگران به اشتراک میگذارد.
در زیر ویدیویی آموزشی آیلین را تماشا میکنید که سعی دارد به ما طریقه درست استفاده از چاپستیک یا همان قاشقهای چینی را آموزش دهد.
چاپستیک چیست و چگونه از آن استفاده میشود؟
سایر ویدیوها در نماشای گلونی
در ویکیپدیا در مورد قاشقهای چینی میخوانیم:
چاپِستیک (به انگلیسی: Chopsticks) (ژاپنی:箸 (هاشی) (چوبک غذاخوری یا به اختصار چوبک) نوعی وسیلهٔ رایج برای خوردن غذا در آسیای شرقی است.
این وسیله از دو میله باریک و سبک هم اندازه تشکیل شده است و در بین مردم این ناحیه، به عنوان جایگزینی سنتی برای قاشق، چنگال و کارد به کار میرود.
مردمان چین، ژاپن، تایوان، کره جنوبی، کره شمال و ویتنام از چوبک برای خوردن غذا استفاده میکنند.
در برخی نقاط گرفتنش با دست چپ خلاف نزاکت است.
در چین به چوبک کوائیزی (筷子) گفته میشود. دست کم از سه هزار سال قبل چوبکِ غذا در این کشور مورد استفاده قرار میگرفته است.
معمولاً جنس چاپستیک از چوب یا سنگ است. چوبکهای ژاپنی از نظر اندازه و وزن کوچکتر از انواع چینی هستند.
روش استفاده:
افراد مختلف ممکن است به شیوههای گوناگونی از چوبک استفاده کنند اما معمولاً دو چوبک در یک دست نگه داشته میشوند.
یکی از چوبکها در بین انگشت شست و اشاره قرار میگیرد و به انگشت میانه میچسبد.
این چاپستیک حالت نسبتاً ثابتی دارد. قطعه دوم به صورت آزادانهتری بین سه انگشت شست، اشاره و وسط نگه داشته میشود.
ابزار رایج برای غذا خوردن در کشورهای شرق آسیا دو میلهی باریک و بلند است که در زبان انگلیسی به آن چاپستیک میگویند. همان دو چوبی که در کارتونهای زمان کودکیمان در دست شخصیتهای ژاپنی و چینی میدیدیم، هنوز در دنیای واقعی شرق آسیا بر سر میزهای غذا هستند.
در کشورهایی مثل چین، تایلند، ژاپن، کره، تایوان و… مردم به جای استفاده از قاشق و چنگال از روش سنتی چاپستیک غذایشان را میل میکنند.
پایان پیام
کد خبر : 167076 ساعت خبر : 7:47 ب.ظ