آش میوه اردبیل آشی ترش و خوشمزه
آش میوه اردبیل آشی ترش و خوشمزه
به گزارش گلونی یکی از آشهای مخصوص و بسیار خوشمزه مناطق آذربایجان به ویژه استان اردبیل آش میوه اردبیل است که بسیار خوشمزه بوده و بیشتر در شب چهارشنبه سوری هرسال طبخ میشود.
در واقع درون این آش انواع و اقسام میوههای خشک و برگهایی چون برگ زردآلو، آلبالو و قیسی وجود دارد که سبب میشود دستگاه گوارش شما عملکرد بهتری داشته باشد. با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه این آش خوشمزه آشنا کنیم.
مواد لازم برای پخت آش میوه
- لوبیا قرمز: یک پیمانه
- نخود: یک پیمانه
- عدس: ۲ پیمانه
- برنج: نیم پیمانه
- گندم پوست کننده: یک پیمانه
- رشته آش: ۳۵۰ گرم
- گوشت چرخکرده: ۵۰۰ گرم
- آلوی خورشی: ۲۰۰ گرم
- برگه آلو زرد: ۲۰۰ گرم
- قیسی زردآلو: ۲۰۰ گرم
- آلبالو خشک: ۲۰۰ گرم
- گوجه برقالی: ۲۰۰ گرم
- نمک، فلفل و ادویه: به مقدار لازم
- پیاز متوسط: ۲ عدد
- تره، جعفری، گشنیز و برگ چغندر (درصورت تمایل): یک کیلوگرم
طرز تهیه آش
برای تهیه این آش خوشمزه ابتدا باید حبوبات آن را از شب قبل خیس نمایید.
این کار سبب میشود تا نفخ آنها از بین رفته و زودتر پخته شود.
سپس لوبیا قرمز و نخود را درون قابلمه گذاشته و آن را بپزید تا زمانی که این حبوبات نیمپز شدند عدس و گندم را نیز به آنها اضافه کرده تا پخته شود.
سپس پیازها را به صورت خلالی خرد کرده و درون تابهای با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شوند.
بعد از آن نمک، فلفل، زردچوبه و رب گوجه را نیز به پیازها اضافه کرده و با یکدیگر تفت دهید.
در مرحله بعد برنج را با آب به پیاز اضافه کنید گوشت چرخ کرده را نیز که از قبل با پیاز و ادویه ورز داده و به صورت کوفته ریزه درآوردهاید را داخل پیاز داغ و برنج ریخته و سبزی آش را نیز به آنها اضافه کنید.
حال نوبت به حبوبات از قبل پخته شده میرسد آنها را نیز به مواد آش اضافه کرده و هم بزنید.
وقتی مواد آش پخته شدند میوههای خشک را به همراه رشته آش به مواد اضافه کرده و اجازه دهید تا آش به خوبی پخته شده و مواد آن کاملاً جا بیفتد.
بعد از اینکه آش شما لعابدار شد میتوانید برای تزیین از نعنا داغ و پیاز داغ و میوههای خشک شده استفاده کنید.
اکنون آش شما آماده میل شدن است.
نوش جانتان.
پایان پیام
نویسنده: محمد شهبازی
کد خبر : 210682 ساعت خبر : 9:30 ق.ظ