آش چهل گیاه مازندران آشی مخصوص چهارشنبه سوری
آش چهل گیاه مازندران آشی سنتی مخصوص چهارشنبه سوری
به گزارش گلونی اگر میخواهید طعم خوش یک آش بینظیر و خوشمزه را تجربه کنید ما به شما آش چهل گیاه مازندران آشی بسیار خوشمزه و سنتی را پیشنهاد میدهیم.
این آش بیشتر در چهارشنبهسوری برای خداحافظی با زمستان طبخ میشود. با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه این آش خوشمزه آشنا کنیم.
مواد لازم برای تهیه آش چهل گیاه
- چغندر: ۳۰۰ گرم
- برنج معمولی یا برنج نیم دانه: یک لیوان
- سبزی مخلوط خرد شده از سبزیهای محلی مازندران (اناریجه، زلنگ، گزنه، پونه، نعنا، گشنیز و سیر): یک کیلو
- باقالی: یک سوم لیوان
- نخود و لوبیا: یک سوم لیوان
- عدس: یک چهارم لیوان
- گندم: یک چهارم لیوان
- جو: یک چهارم لیوان
- ماش: یک چهارم لیوان
- ترشیهای آش شامل آب نارنج، آب لیمو، آب انار ترش، آب غوره، سرکه، گوجه سبز و شیره ازگیل که به جای آب انار و آب گوجه سبز میتوانید از رب انار ترش و رب گوجه سبز استفاده کنید.
- آب: به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل: به مقدار لازم
- شکر: به مقدار لازم
مراحل پخت
برای تهیه این آش خوشمزه ابتدا چغندر را پوست گرفته و سپس آنها را به اندازههای دلخواه خرد کرده و کنار بگذارید تا در زمان مناسب به آش اضافه کنید.
سبزیها را پاک کرده شسته و خرد کنید.
سپس تمام حبوباتی را که از شب قبل خیس کردهاید آبکش کرده و همراه با برنج درون قابلمه بگذارید تا با مقدار آب لازم پخته شود.
چغندر خرد شده را نیز به آنها اضافه کرده تا پخته شود.
زمانی که آب درون قابلمه جوش آمد حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید تا به آرامی پخته شوند.
ممکن است پختن حبوبات ۲ الی ۳ ساعت طول بکشه بعد از پخته شدن برنج و حبوبات سبزیها را نیز به مواد اضافه کنید.
به یاد داشته باشید هر زمان که آب مواد کم شد میتوانید آب به آنها اضافه کنید.
در مرحله بعد تمام ترشیها را نیز به مواد اضافه کرده و اجازه دهید تا به همراه سبزیها پخته شوند.
حال مزه آش را بچشیده و به مقداری که میخواهید ترش شود رب انار را به آن اضافه کنید.
برای اینکه آش ملس شود میتوانید کمی شکر نیز به آن اضافه کرده و اجازه دهید تا آش لعابدار شود.
اکنون میتوانید روی آش را با سیر داغ تزیین کرده و آن را میل نمایید.
نوش جانتان.
پایان پیام
نویسنده: محمد شهبازی
کد خبر : 210670 ساعت خبر : 9:30 ق.ظ