دختران در رویای آزادی
به گزارش گلونی نخستین بار مهر ماه سال ۹۸ بود که خبر رسید درهای استادیوم آزادی به روی زنان باز میشود و آنان میتوانند همچون مردان بازی فوتبال ایران و کامبوج را از نزدیک ببینید هرچند این خبر با اما و اگرهای بسیاری همراه بود و مسئولان ایرانی از سر اجبار فیفا ناچار به این تصمیم شدند.
آن روزها دلخوش بودیم که دیگر شرایط ورود زنان به ورزشگاه فراهم شده و آنها میتوانند به طبیعیترین حق خود دست پیدا کنند اما سادهلوح بودیم و نمیدانستیم تا دو سال دیگر به خاطر شیوع کرونا و مخالفتهای برخی مسئولان خبری از ورود به ورزشگاه نیست.
بازهم الزام فیفا بر حضور زنان در ورزشگاه باعث شد درهای همیشه بسته استادیوم آزادی به روی زنان باز شود. البته نه برای همه زنان، زیرا باز هم مثل قبل انتخاب گزینشی برای حضور زنان صورت گرفت و فقط تعداد محدودی از زنان مستقل توانستند به ورزشگاه راه یابند و بسیاری از دختران و زنانی که ساعتها برای خرید بلیت وقت خود را روی سایت تلف کردند و غافل از این که جایی برای آنها نیست.
نماشای گلونی را دنبال کنید
علیرغم اینکه فدراسیون فوتبال ایران شب قبل از بازی ایران و عراق اعلام کرد سامانه فروش بلیت باز است تا ساعت ۱۱ روز پنجشنبه این امر امکانپذیر نشد و حتی مردان نیز نمیتوانستند در سامانه ثبت نام و بلیت بخرند دیگر چه برسد به زنان.
دختران در رویای آزادی
به همین دلیل بسیاری از دختران و زنان هوادار فوتبال علیرغم پیگیریهای مکرر نتوانستند بلیت بخرند البته این امر ناشی از بیتدبیری مسئولان است.
متاسفانه ورود به سایت امکانپذیر نبود و کسانی هم که موفق به ورود میشدند نمیتوانستند جایگاه مورد نظر خود را انتخاب کنند.
این در حالی بود که شایعاتی در شبکههای اجتماعی دست به دست میچرخید که نشان میداد برخی نهادهای دولتی اقدام به خرید بلیت برای کارکنان خود کردهاند و ظرفیت جایگاه زنان را کسانی اشغال کردهاند که نه تمایلی به دیدن فوتبال دارند و نه حاضرند برای احقاق حق زنان دیگر پیش قدم شوند به همین دلیل بسیاری از زنان و دختران هوادار فوتبال پشت درهای آزادی ماندند.
ناگفته نماند که پیش از برگزاری بازی ایران و عراق و زمانی که خبر اجازه ورود زنان به ورزشگاه آزادی در فضای مجازی پیچید برخی مخالفت خود را اعلام کردند و حتی رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در نامهای به ابراهیم رئیسی، ورود زنان به ورزشگاه را «مخالف ارزشهای اسلامی-ایرانی» خواند و از رئیس جمهوری درخواست کرد که مانع تحقق این امر شود.
هرچند در پیش داوری مسئولان دلنگران آمده بود که حضور زنان در استادیوم حاشیهساز میشود اما خوشبختانه هیچ خبری مبنی بر مصدومیت و آسیب به زنان گزارش نشد بلکه از خوشیمنی ورود زنان به استادیوم آزادی همین بس که نتیجه بازی به نفع ایران تمام شد و تیم ملی فوتبال ایران به جام جهانی ۲۰۲۲ قطر صعود کرد.
اما دخترانی که منتظر حضور در ورزشگاه برای بازی ایران و امارات بودند باید تا ۹ فروردین ۱۴۰۱ و بازی با لبنان در تهران صبر کنند چون شیوع اومیکرون بازی ایران و امارات را بدون تماشاگر کرد.
ظرفیت بلیت برای زنان: صفر
پایان پیام
نویسنده: مهرو ماهر
ایرانیها چه دغدغههایی دارند؟
اینجا را ببینید