کنگر خوراکی جزو اولین گونههای گیاهی بهاری است
به گزارش گلونی درباره کنگر خوراکی در صفحه بهزاد رفاهی آمده است:
کنگر خوراکی Gundelia tournefortii از تیره کاسنی Compositae است.
گیاه علفی چند ساله، به ارتفاع ۲۰ تا ۱۰۰ سانتی متر که دارای برگهای خاردار و گلهای بسیار زیباست.
این گونه گیاهی به صورت وسیع در بسیاری از مناطق کوهستانی کشور رویش دارد و جز اولین گونههای گیاهی بهاری هر منطقه است.
در ابتدای فصل رویش جوانههای برگ و قسمت طوقه گیاه جمع آوری و در تهیه خورشت کنگر مورد استفاده قرار میگیرد.
گلدهی آن در اواخر اسفند تا اردیبهشت بسته به منطقه بوده و همچنین این گیاه شهدزا و گرده زا با جذابیت متوسط تا خوب، بیشتر گرده – ساچمههای گرده زرد تا نارنجی است.
برداشت بی رویه و غیراصولی گیاه منجر به خسارت به این گیاه شده است و توصیه میشود که برداشت این گیاه با رعایت موارد زیست محیطی در هر منطقه و حفظ این گونه ارزشمند صورت بگیرد.
منبع: کتاب آشنایی با گیاهان ارزشمند در زنبورداری ایران.
همچنین در گلونی بخوانید:
هر آنچه باید درباره گیاه پونه بدانید
نعنا بومی مناطق مدیترانهای و پایا با کاربردهای دارویی و عطری خوش
از گیاه خوشاریزه برای جلوگیری از کپک زدن لبنیات استفاده میشود
گل ماهور یا خرگوشک با کیفیت ترین گیاه مولد گرده ایران است
یونجه زرد مقاومت بالایی در برابر خشکی دارد
خارشتر ایرانی یکی از مهمترین گیاهان ارزشمند در زنبورداری ایران است
هر آنچه باید درباره گیاه سفید سریش بدانید
پنبه مهمترین گیاه تولید کننده الیاف طبیعی است
منداب ارزش تغذیهای بالایی برای زنبور عسل دارد
هر آنچه باید درباره گیاه چای ترش بدانید
پایان پیام
ایرانیها چه دغدغههایی دارند؟
اینجا را ببینید