درخواست عدم کاهش سهمیه دانشگاه نخبگان المپیادهای دانش آموزی

درخواست عدم کاهش سهمیه دانشگاه نخبگان المپیادهای دانش آموزی

به گزارش گلونی این روزها کارزاری مبنی بر «درخواست عدم کاهش سهمیه دانشگاه نخبگان المپیادهای دانش آموزی» در حال برگزاری است.

در متن این کارزار که خطاب به مدیرکل محترم دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم نوشته شده، آمده است:

بدون مبالغه باید بگوییم نخبگان دانشگاهی ما، مایه آبروی ایران شدند. شما نسل جوانِ نخبگان هستید. قبل از شما هم، در نسل‌های قبل از شما، نخبگان زیادی در این چهل سال وجود داشتند؛ آبرو دادند به کشور. در هر مسئله‌ای که دانشمندان ما ورود کردند و متمرکز شدند، کاری کردند که در محافل علمیِ جهان مورد تحسین واقع شدند. (مقام معظم رهبری – ۲۷/۷/۱۴۰۱)

پیرو جلسه شورای هدایت استعدادهای درخشان به تاریخ ۷/۲/۱۴۰۰ که به ریاست مقام محترم وزارت برگزار گردید و مصوبات آن طی نامه‌ای به شماره ۲۷۱۸۲/۲۱/۲ در تاریخ ۱۵/۲/۱۴۰۰ ابلاغ گردید، امتیاز و سهمیه مدال‌آوران المپیادهای دانش‌آموزی مانند سال‌های گذشته تمدید شد که متأسفانه مطلع شدیم این مصوبه مجدداً مورد بازبینی قرار گرفته و مقرر شده تا دوباره جهت کاهش سهمیه مدال‌های نقره و برنز، به رای گذاشته شود. در همین راستا ما امضاکنندگان این کازار نکاتی را خدمت جنابعالی عرض می‌نماییم:

از آنجایی که در زمان شروع دوره‌های المپیاد، زمان امتحانات مراحل چندگانه المپیاد، و همینطور اعلام نتایج نهایی، قانون ۲۰ درصد به قوت خود باقی بوده و دانش‌آموزان نیز انتخاب و نوع فعالیت‌های علمی خود را بر اساس آن برنامه‌ریزی نموده‌ا‌ند، بنابراین شایسته نیست که در زمان اعمال سهمیه، قانون را تغییر داده و مقدار آن کاهش داده شود.

تقاضا داریم که این امتیاز مانند سالیان قبل به قوت خود باقی بماند و با تغییر آن، از سرخوردگی این دانش‌آموزان تلاشگر و توانمند که با گذشتن از مراحلی سخت، با پشتکار، و فارغ از هرگونه رانت و یا موقعیت اجتماعی خاصی، موفق به کسب این جایگاه شده‌اند، جلوگیری شود.

لازم است به این نکته اشاره شود که وقتی صحبت از یک مدال‌آور عرصه المپیادهای علمی کشور می‌کنیم، یعنی شرح حال فردی را بیان می‌کنیم که با عشق و علاقه وافر، مطالعات و تحقیقات عمیق زیادی را در بهترین دوران عمر خود (نوجوانی) تحت نظر اساتید این حوزه به انجام رسانده و بیش از ۳ سال از عمر گرانبهایش را برای هدف والای اعتلای کشورش که همانا درخشش در عرصه های بین‌المللی است، صرف نموده است.

حال آنکه بنابر اذعان برترین اساتید باشگاه دانش‌پژوهان جوان، تفاوت علمی چندانی بین مدال‌آوران طلا، نقره، و برنز وجود ندارد و تعداد این افراد در کشور به لحاظ آماری کمتر از یک هزارم درصد از جمعیت کشور در هر سال است.

در حالی که تفاوت امتیازی بسیار زیادی در سهمیه اختصاص داده شده به این نخبگان وجود دارد و ما به عنوان اولیای این نخبگان انتظار افزایش سهمیه نقره و برنز را داشتیم نه کاهش آن.

همچنین بنابر ردیابی و مصاحبه با اساتید دانشگاه‌های برتر، میزان پیشرفت تحصیلی و درک علمی این دسته از نخبگان در دانشگاه‌ها، بسیار بهتر و عمیق‌تر از سایر افرادی است که بعضاً با یادگیری طوطی‌وار برخی دروس و با کمک انواع کلاس‌های کنکور به دانشگاه وارد شده‌اند و پس از ورود به دانشگاه، به دلیل کمبود انگیزه تنها به دریافت نمرات قبولی بسنده کرده‌اند و سرانه تولید علم در دانشگاه‌ها را کاهش داده‌اند.

فراموش نکنیم که مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) همیشه در بیانات خود، نخبگان (خصوصا نوجوانان و جوانان نخبه) را مایه مباهات کشور دانسته و از هر فرصتی برای نکوداشت و تربیت این دسته از افراد برای ارتقای دانش آتی کشور بهره می‌گیرند و سفارشات خود را در این خصوص به نهاد ها و ارگان‌های سراسر کشور، ابلاغ می‌فرمایند.

لذا به نظر می‌رسد که بی‌بهره نمودن مدال‌آوران المپیادی کشور، از تحصیل در رشته‌های مورد علاقه خود در دانشگاه‌های برتر، که با اصل عدالت آموزشی و ارج نهادن به تلاش‌های بی وقفه ایشان در طی دوران تحصیل در دبیرستان‌های سراسر کشور منافات دارد، کم لطفی در حق آینده این مرز و بوم بوده و در راستای فرمایشات معظم اله تلقی نمی‌شود.

بنابراین از جنابعالی تقاضا داریم دستور فرمایید با بازگشت تأثیر مثبت مدال‌های نقره و برنز در گزینش نهایی داوطلبان المپیادی کنکور به ۲۰ درصد، باری از دغدغه‌های روزمره این دسته از آینده‌سازان میهن عزیزمان برداشته شود.

برای امضای این کارزار به این لینک مراجعه کنید.

برای مشاهده سایر کارزارها و حمایت از آنها روی این لینک کلیک کنید.

پایان پیام

ایرانی‌ها چه دغدغه‌هایی دارند؟
اینجا را ببینید

کد خبر : 276832 ساعت خبر : 11:12 ق.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=276832
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات