ویژگی های آرتمیس، ایزدبانوی شکار در اساطیر یونان
آرتمیس یکی از ایزدبانوان المپی، الهه شکار و تیراندازی، حامی جانوران وحشی، کودکان و ضعفاست. او در کوهستانها میگردد و نسبت به کسانی که در کار وی و همراهانش دخالت میکنند خشم میگیرد.
به گزارش گلونی او دختر ایزدبانو لتو و زئوس، خدای خدایان یونانی و همینطور خواهر دوقلوی آپولون، خدای موسیقی و هنر است و با القاب دلیا و کونتیا (منسوب به کوه کونتوس در جزیره دلوس) شناخته میشود.
آرتمیس بلافاصله بعد از تولد نقش ایزدبانو ایلیتی، الهه زایش را برعهده میگیرد. به این معنی که زنان در هنگام زایمان آرتمیس را نیایش میکردهاند.
از حفاریهای معبد برارون تندیسهای کوچکی به شکل دخترانی با لباسهای زعفرانی و به هیات خرس یافته شده است که به نظر میرسد نمایانگر نوعی مراسم تشرف و گذار این دختران به دوران بلوغ و به افتخار آرتمیس بوده است.
یکی از مهمترین داستانهای آرتمیس نیز مربوط به ماجرایی است که در آن آگاممنون در خلال جنگ تروا دخترش ایفیژن را قربانی میکند تا بادهای موافق در حرکت کشتی او را یاری کنند.
این ایزدبانو با اینکه طرفدار ضعفا و حامی پیروان خویش است اما با افرادی که به او اهانت کرده، قدرت او در شکار و تیراندازی را زیر سوال بردهاند یا اعمال و نیایشهایش را به جا نیاوردهاند، به تندی برخورد کرده و به قتل میرساند یا به شکل حیواناتی از قبیل خرس و گوزن در میآورد.
برخی از ایزدبانوان در اساطیر یونانی نیز وجود دارند که گاهی با آرتمیس اشتباه گرفته میشوند. این الههها عبارتاند از؛ بریتومارتیس و دیکتونا، الهههای کرتی، سلنه، الهه ماه و در میان رومیها دیانا.
داستان خون سیامک و روایتی از دماوند
پایان پیام
نویسنده: کیمیا قنبری