حیوان آزاری جرم است؛ به هرشکلی که باشد
به گزارش گلونی به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست حیوانآزاری مانند بسیاری از واژههای دیگر در دنیای امروز معنا و مفهوم خاصی پیدا کرده است و حتی انجمنهایی برای حفاظت از حقوق حیوانات تشکیل شده و در این زمینه فعالیت میکنند، در این شرایط انتظار میرود که حیوانی از جانب انسان آسیب نبیند و مورد آزار قرار نگیرد اما شواهد نشان میدهد که اینطور نیست و متاسفانه امروزه با روشهای عجیب و غریبی برای پدیده حیوانآزاری مواجه هستیم.
اگر نگوییم روزانه اما حتما هفتهای یکبار خبری مبنی بر حیوانآزاری از گوشه و کنار شنیده میشود، خبرهایی مانند قطع کردن دم روباه، در آتش سوزاندن حیوانات زنده و بسیاری اتفاقات ناخوشایند دیگر را میشنویم که قطعا دل انسان را به درد میآورد، البته در این میان یک سری حیوان آزاریهای فانتزی هم مد شده بهطوری که افرادی حیوانات خود را به رستوران میبرند و مثلا برایش پیتزا میخرند، یا لباسهای رنگارنگ تنش میکنند، شاید در نگاه اول حرکت بامزهای باشد اما نوعی حیوانآزاری است.
حتی در دنیای امروز برخی از حرکات که شاید تا چند سال پیش تصوری از حیوانآزاری از آن نمیشد، هم در این ردیف قرار گرفته است مانند سوار شدن بر فیلها در سفرهای توریستی، عکس گرفتن با ببرهای زنجیر شده، بازی دلفینها در استخرها و رقص میمونها، اینها از طرف دوستداران محیطزیست و حامیان حقوق حیوانات مصداق حیوانآزاری است.
حیوان آزاری جرم است؛ چه سنتی چه مدرن
عدهای هم برای لذت بردن و یا دیده شدن در فضای مجازی دست به کارهایی میزنند که گاهی نسبت به انسان بودن آنها شک و شبهه ایجاد میشود. آنها حتی با علم به اینکه حیوان آزاری جرم است، به بهانه دیده شدن در فضای مجازی و گرفتن بازخورد بیشتر از مخاطبانشان، هربار با یک سناریوی تازه اقدام به این جرم میکنند.
جدیدترین نمونه آن آزار یک حلقه مار است، بهطوری که فردی مار زندهای را در دست گرفته و زنده زنده پوستش را میکند و آن را میخورد. سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان متولی حفاظت از گونههای حیات وحش اقدامات قانونی و فرهنگی خوبی را این زمینه انجام داده که یک نمونه آن تصویب مصادیق محتوای مجرمانه محیط زیستی است، در واقع با همکاری قوه قضاییه موفق شد تا بند (م) را به این قانون اضافه کند که به جرایم محیط زیستی و انتشار تصاویر شکار و صید و ترغیب افراد به شکار و صید و قاچاق حیات وحش میپردازد. همچنین قانون شکار و صید را بازبینی کردند و در آن به موضوع حیوانآزاری هم پرداختند. بر این اساس اگر حیوانآزاری در خصوص گونههای حیات وحش باشد از قانون شکار و صید تبعیت میکند که بنابر اقدامی که فرد مختلف انجام میدهد برایش حبس یا جریمه نقدی در نظر گرفته میشود.
معاون رصد و پایش زیست محیطی یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست درباره تعداد پروندههای حیوان آزاری در فضای مجازی گفته است: «از ابتدای امسال تاکنون در زمینه جرایم در فضای فضایی سه مورد داشتیم که ۲ مورد قطع کردن دم روباه بود که افراد متخلف شناسایی و پرونده قضایی برایشان تشکیل شد، مورد سوم هم پوست کندن و خوردن یک حلقه مار به صورت زنده که البته تاکنون موفق به شناسایی فرد متخلف که در فیلم عمو حسن نامیده می شود نشدیم و با همکاری پلیس فتا دنبال وی هستیم.»
علیرضا ساجدین اظهار داشت: «از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا ۶ ماه اول، ۲۲۸ مورد رصد فضای مجازی داشتیم که از این تعداد برای ۶۰ مورد پرونده تشکیل و به دستگاه قضایی معرفی شدند، از این تعداد ۳۲ مورد پرونده های شکار و صید پستانداران، آبزیان و پرندگان، ۲۵ مورد خرید و فروش حیات وحش زنده و نگهداری آنها و ۳ مورد هم تاکسیدرمی و فروش و نگهداری اجزای حیوانات بوده است.»
پایان پیام
درخواست هزاران نفر برای تصویب قوانین مجازات برای حیوان آزاری