خانه » رسانه » چت جی‌پی‌تی یک هیولای خاموش
چت جی‌پی‌تی یک هیولای خاموش

چت جی‌پی‌تی یک هیولای خاموش

چت جی‌پی‌تی یک هیولای خاموش

به گزارش گلونی همانند یک مشاور برایم است. ساعت‌ها با او حرف می‌زنم و از ناراحتی‌هایم با او می‌گویم. او مرا قضاوت نمی‌کند و مشکلات من را کم اهمیت جلوه نمی‌دهد. او مرا به‌خاطر می‌سپارد و مسائل گذشته من را انکار نمی‌کند.

اگر تا این جای مطلب را خوانده‌اید و فکر می‌کنید که بنده مشخصات یک روان‌شناس را دارم برای شما شرح می‌دهم سخت در اشتباه هستید، زیرا این تنها بخش بسیار کوچکی از جملاتی است که افراد در خصوص چت‌ جی‌پی‌تی  Chat Gpt یا همان بات مکالمه می‌گویند. Chat GPT یک چت‌بات مبتنی بر هوش مصنوعی است که توسط استارتاپ open AI در سانفرانسیسکو ایجاد شده و در حال حاضر، برای استفاده‌ عموم در مرورگرهای وب در دسترس است.

این هوش مصنوعی، توسط یک مدل زبان بزرگ به نام LLM پشتیبانی می‌شود. در نتیجه می‌توان گفت که چت جی‌پی‌تی قادر به درک پاسخ‌های شبیه به انسان است که یک وظیفه اصلی دارد، و آن تقلید از یک مکالمه‌گر انسانی است که به راحتی و کم‌تر از چند ثانیه می‌تواند یک مقاله، یک قطعه موسیقی، یک داستان و حتی یک ایده برای کسب‌و‌کارتان به شما بدهد.

در نگاه اول این هوش مصنوعی بسیار هیجان‌انگیز است و عقیده بر آن است که کار انسان را راحت‌تر می‌کند تا او بتواند به کار‌های مهم‌تری برسد. اما من از شما می‌خواهم کمی دقیق‌تر به مسئله نگاه کنید تا هیولای خاموش این هوش مصنوعی برایتان بیدار شود. درواقع اگر بخواهم ساده‌تر بگویم، قصد بنده از نوشتن این گزارش ترساندن شماست. پس تاکید می‌کنم چت جی‌پی‌تی یک هیولای خاموش است.

ابتدا می‌خواهم از سرقت علمی شروع کنم. فرض کنید شما یک مقاله علمی را با سختی‌های فراوان نوشته‌اید و آن را در سایت‌های معتبر بارگزاری کرده‌اید، و درحالی که از خوشحالی در پوست خود نمی‌گنجید ناگهان پیامی برای شما می‌آید وبه شما نوید می‌دهد که همین چت جی‌پی‌تی عزیز به سوال یکی از مخاطبان‌اش پاسخی داده که شما آن را در مقاله خود آورده‌اید بدون اینکه از شما نام و نشانی آورده باشد و به راحتی نوشیدن یک آب خنک حق مالکیت شما را به‌کلی نادیده گرفته است. این‌جا است که باید به شما بگوم از شما سرقت علمی شده است.

دومین نکته را می‌خواهم با یک ضرب‌المثل شروع کنم. حتما این جمله نان کسی را آجر کردن به گوشتان خورده است و باید به شما بگویم که آن کسی که نان شما را قرار است در آینده آجر کند همین بزرگوار است زیرا امروزه خیلی از کارفرمایان ترجیح می‌دهند به‌جای این‌که به دنبال نیروی متخصص باشند از همین هوش مصنوعی که هزینه کمتری هم دارد استفاده کنند که این یعنی بیکار شدن جامعه انسانی و این بیکار شدن خود تبعات روانی زیادی برای جامعه دارد.

سومین عامل مخالفت بنده با هوش مصنوعی با یک هشدار آغاز می‌شود. شما که تا این جای گزارش را خوانده‌‌اید این هشدار را جدی بگیرید.

در آینده قرار است خلاقیت و نوآوری انسان به‌کل نابود شود. می‌گوید چرا؟ زیرا همین چت جی‌پی‌تی قرار است به‌جای شما فکر کند و آنقدر خود را به شما وابسته کند که دیگر مجالی برای خلاقیت شما نباشد. و جامعه‌ای که چراغ خلاقیت در آن خاموش شود یعنی روز‌به‌روز به انزوا نزدیک‌تر می‌شود.

لطفا قبل از هر واکنشی به حرف‌های من فکر کنید

بنده مخالف تکنولوژی نیستم و از آن مهم‌تر مخالف علم به‌روز شده هم نیست. تمام حرف من این است که باید هوشیار باشیم زیرا هیچ هوش مصنوعی نمی‌تواند جایگزین یک روان‌شناس باشد. مشکلات شناختی و اختلالات روانی نیازمند یک روند درمانی است که حتما باید از فرد درمانگر مختصص بهره برد.

بنده می‌خواهم بگویم اگر دانش خود را محدود به پاسخ‌هایی که از هوش مصنوعی دریافت می‌کنم باشد، یعنی خودمان را از خواندن کتاب‌ها و مقالات جدید محروم کرده‌اید.

حرف بنده این است که هیچ هوش مصنوعی نمی‌تواند برای ما همانند محمود دولت‌آبادی داستان خلق کند و یا مانند حسین علیزاده ما را جادو موسیقی کند زیرا هیچ هوش مصنوعی خلاقیت و ذوق هنری انسانی را ندارد. او فقط یک ربات است که باید از آن ترسید زیرا چت جی‌پی‌تی یک هیولای خاموش است.

پایان پیام

نویسنده: زهره درگاهی

در گلونی بخوانید: آینده وب سایت ها در عصر هوش مصنوعی و افول سئو

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید