خانه » تاریخ » شاهان هترا و تاثیر اشکانیان بر آنها
روزی روزگاری هترا قسمت اول

شاهان هترا و تاثیر اشکانیان بر آنها

شاهان هترا و تاثیر اشکانیان بر آنها

شهر هترا در سده اول میلادی درست در زمانی تاسیس شد که شمال بین‌النهرین تحت زمامداری اشکانی بود.

به گزارش گلونی ساکنان هترا از نوادگان آشوری‌ها و آرامی‌ها بودند که به گویش‌ آرامی صحبت می‌کردند. با این که کتیبه‌های آرامی هترا اکثرا از فرمانروایان و ساکنان آن به‌عنوان عرب یاد می‌کنند، با این حال، هترا حوزه فرهنگی و تا حدودی سیاسی اشکانی بوده است.

محبوبیت نام‌های ایرانی مانند ارد، بلاش و سینتروک و همچنین تاثیر شدید معماری، مجسمه‌سازی و هنر اشکانی خود نشان‌دهنده همین مسئله است.

شاهان هترا بیشتر حاکمان منطقه‌ای بودند که تاج و تخت خود را از شاهنشاه اشکانی دریافت می‌کردند. این شهر در مرز غربی امپراتوری اشکانی (سیصد کیلومتری شمال غربی بغداد در عراق امروزی) قرار می‌گرفت که فاصله کمی با امپراتوری روم داشت.

شاهان هترا

ارتقای مقام حاکم هترا به شاه در سال ۱۶۶ میلادی به وقوع پیوست و وضعیت سیاسی این شهر را از قلمرویی خودمختار، تحت نفوذ شاهنشاهی اشکانی، به یک شاهک‌نشین تغییر داد. این باعث شد، حاکمان هترا که تا پیش از این خود را ارباب می‌نامیدند، از آن پس خود را شاه اعراب بخوانند.

پس از سال ۱۱۷ میلادی تراژان، امپراتور روم که در راه بازگشت از جنگ با اشکانیان بود، شهر را بدون موفقیت محاصره کرد و از همین زمان طرح‌های عمده ساختمانی در شهر آغاز شد.

هشتاد سال بعد، مابین جنگ‌های تراژان و سپتیمیوس سوروس شهر به شدت رونق گرفت و حملات سپتیمیوس سوروس نیز به آن با شکست مواجه شد و این خود نشانگر اهمیت این شهر و قدرت اشکانیان است.

با سقوط امپراتوری اشکانی یک پادگان رومی در تهران ساکن شد تا سال ۲۴۰ میلادی که این شهر به دست ساسانیان فتح و البته ویران گشت.

پایان پیام

نویسنده: کیمیا قنبری

بیشتر بخوانید:

اهمیت اسب برای اشکانیان

منابع چینی درباره اشکانیان چه می‌گویند؟

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید