چه بخشی از ریواس را بخوریم؟

چه بخشی از ریواس را بخوریم؟

به گزارش گلونی رضا ساکی نوشت:

«من مدت‌هاست که نه از کوه ریواس می‌کنم و نه از بازار ریواس می‌خرم.

دلیلش ساده است؛ ریواس نقش مهمی در تثبیت خاک کوهستان دارد و ما با خوردنش اجازه تکثیر به این گیاه نمی‌دهیم.

اما شما اگر دوست دارید ریواس بخورید مراقب باشید ساقه گیاه را به شما نندازند.

این بخش از ریواس که به برگ ختم می‌شود خوردنی نیست و دل و روده‌تان را نابود می‌کند.

بخش خوردنی ریواس به گل ختم می‌شود. سپاسگزارم که در طبیعت مراقب ریواس‌ها هستید.»

گفتنی است گیاه ریواس با نام علمی Rheum ribes  به خانواده «علف هفت بند» تعلق دارد.

در ایران ۴ گونه ریواس داریم.از نظر فرم رویشی جزو فورب‌ها (پهن برگان علفی) محسوب می‌گردد.

ریواس گیاهی است چند ساله، با ریشه ضخیم و گوشتی و برگ‌های پهن و چرم ‌و ضخیم. میوه آن فندقه بالدار و قرمز رنگ است که در اواخر بهار ظاهر می‌شود.

رویشگاه این گیاه بیشتر در روی شیب‌ها و واریزه‌ها با خاک سبک است. در حقیقت ریواس در حفاظت و تثبیت خاک روی شیب‌ها نقش مهمی دارد.

خوب مشخص است وقتی ساقه گل دهنده قطع شود، دیگر گیاه نمی‌تواند بذر تولید کند و تجدید حیات آن در سال‌های آتی به خطر می‌افتد (بر خلاف توجیه بعضی ها که فکر می‌کنند چون ریشه گیاه را قطع نکرده‌اند خودش سال بعد دوباره از خاک در می‌آید!).

با این وضعیت آن هم با وجود خشکسالی‌های شدید سال‌های اخیر، متاسفانه به زودی این گونه ارزشمند که از ذخایر ارزشمندژنتیکی سرزمین ماست، در معرض انقراض قرار می‌گیرد.

چرا نباید ریواس بخوریم؟

پایان پیام

ایرانی‌ها چه دغدغه‌هایی دارند؟
اینجا را ببینید

کد خبر : 276705 ساعت خبر : 10:38 ق.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=276705
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات