سیدفرید حافظه مطبوعات ایران است

دکتر حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی، به مناسبت برگزاری مراسم تجلیل از ۳۹ سال فعالیت استاد سید‌فرید قاسمی در عرصه‌های روزنامه‌نگاری و پژوهش، طی وی را منبع جامعه مطبوعاتی ایران دانست.

به گزارش پایگاه خبری گلونی، متن کامل این پیام به شرح زیر است؛
مختصرنویسی در وصف پژوهشگری که هم به حافظه مطبوعات ایران شهره است و هم پیشگام خدمات کتاب بوده، کاری است که به آسانی در چند کلام نگنجد.
چگونه می‌توان فقط از ابعاد تلاش‌های پژوهشگرانه او در مطبوعات گفت، در حالی که او میراث‌دار کتاب‌پژوهی پس از  ایرج افشارها بوده است؟
او که با واژه صمیمی «سیّد فرید» شناخته می‌شود، برای همه آنانی که در ارکان مختلف مطبوعات ایران، دستی بر آتش دارند، نام آشناست.
در فهرست‌ نام‌ محققان و مؤلفان تاریخ‌ مطبوعات و در میان کتاب‌هایی که در این‌باره نگاشته شده، باید ‌نام «سیّد فرید قاسمی» را برای جامعه مطبوعاتی ایران، یک «منبع» دانست.

آنچه موجب تفاوت او در مسیر تولید منابع تاریخ مطبوعات و کتاب پژوهی شده است، گوناگونی روش‌های پژوهشی این روزنامه‌نگار محقق است. او محققی «تک‌روشی» نبوده است. اگرچه صاحب‌نامانی پیش‌تر از او تاریخ مطبوعات را نگاشته‌اند اما آثار سیّد فرید قاسمی به روش‌های کاربردی، مطالعات اکتشافی و تفصیلی، پژوهش‌های توصیفی و تحلیلی توانسته است، خلاء منبع را در سه دهه گذشته جبران کند.

از شاخصه‌های مهم قلم فریدعزیز، جمع نقیضینِ است: نگارش ژورنالیستی و نگارش دایره‌المعارفی. او اگرچه با سردبیری نشریات متعدد، توانمندی خود را در عرصه روزنامه‌نگاری اثبات کرده، اما با همت، دقت و سخت‌کوشی خود در عرصه‌های دایره‌المعارف‌نویسی نیز ظهور و حضوری جدی داشته است.

درخشش سردبیری مجله رسانه

در سوابق مطبوعاتی قاسمی، هم راه‌اندازی و سردبیری مجله «رسانه » می‌درخشد و هم سردبیری هفته‌نامه «کتاب هفته»؛ از این روست که باید او را روزنامه‌نگاری مؤلف در هر دو حوزه مطبوعات و کتاب دانست. فصلنامه رسانه که اخیراً صدمین شماره خود را جشن گرفت، وامدار تلاش‌های امثال اوست که در دوره کمبود ادبیات مرتبط، مایه گذاشتند.

در کنار همه موفقیت‌های حرفه‌ای او باید به فضایل اخلاقی، رفتار مهربانانه و تواضع این دوست نازنین اشاره کرد. سرآمدی، فی‌نفسه می تواند محرک نخوت باشد اما او مصداق درخت پربار و فروافتاده است. ادبیات متفاوت او و ابداع واژگانی خاص از دیگر هنرهای اوست.
خاطره‌گویی بدیع و نغز و شیرین‌سخنی هم که البته جای خود.

این‌ها وجوه متمایز «سیّد فرید قاسمی» را در دنیای پرتنش و پرکشمکش روزنامه‌نگاری ما ساخته‌اند. امیدوارم عمر نازنینش دراز باد و آیین تجلیل از این مورخ و مؤلف دوست‌داشتنی، فرصتی برای شناساندن تجربه‌های بسیار و خصلت‌های پرشمار او برای اصحاب خَبیر مطبوعات باشد.

مراسم تجلیل از ۳۹ سال فعالیت «سیدفرید قاسمی» در عرصه‌های روزنامه‌نگاری و پژوهش، با حضور اساتید و پیشکسوتان رسانه در روز ۲۶ اردیبهشت‌ماه در یازدهمین همایش روابط‌عمومی الکترونیک برگزار می‌شود.

پایان پیام

کد خبر : 18589 ساعت خبر : 8:28 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=18589
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات