تصاویری از روستای دا در سپیددشت خرمآباد
در مسیر رسیدن به سپیددشت، روستاهایی با ساکنین کم جمعیت دیده میشود یکی از این روستاها به نام دا (مادر) و دختر است.
به گزارش پایگاه خبری گلونی، مسیر خرمآباد به سپیددشت دارای جاذبههای گردشگری زیادی است که از جمله آنها میتوان از آبشار بیشه و آبشار گریت نام برد.
در مسیر رسیدن به سپیددشت، روستاهایی با ساکنین کم جمعیت دیده میشود یکی از این روستاها به نام دا (مادر) و دختر است.
این مردمان خونگرم و مهماننواز اکثرا از طوایف ایل پاپی هستند که زندگی خود را همانند گذشتههای دور و بدون تجملات امروزی سپری میکنند.
گزارشگر گلونی گوشهای از طبیعت این منطقه و زندگی مردمان سختکوشش را به تصویر درآورده است.
تصاویری از روستای دا در سپیددشت خرمآباد
خُرَّمآباد (به لری: خورمووه) بزرگترین شهر لرنشین، بیست و سومین شهر پرجمعیت ایران و مرکز استان لرستان است.
جمعیت خرمآباد طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ مرکز آمار ایران، ۳۷۳٬۴۱۶ نفر بودهاست. شهر در ارتفاع ۱۱۴۷٬۸ متری از سطح دریا و در میان درههای زاگرس قرار دارد. فاصله خرمآباد تا تهران ۴۹۰ کیلومتر است و به دلیل قرار گرفتن در مسیر تهران – جنوب دارای اهمیت ارتباطی و راهبردی است. آزادراه شماره پنج ایران از این شهر عبور میکند.
در محل کنونی خرمآباد از دوره ایلامیان شهری با نام خایدالو وجود داشته و شهر شاپورخواست به دستور شاپور دوم بر خرابههای آن و در حدود محل کنونی شهر ساخته شدهاست.
آثار تاریخی به جای مانده نشان میدهد خرمآباد یکی از شهرهای مهم غرب ایران دردوره ساسانیان بوده و فلکالافلاک یا دژ شاپورخواست از آثار به جای مانده دوره ساسانیان نماد شهر است. خرمآباد همچنین یکی از پایتختهای هزاراسپیان و آل حسنویه بودهاست.
جاذبههای گردشگری تاریخی و طبیعی متعددی در سطح شهر خرمآباد وجود دارد که از آن جمله میتوان به فلکالافلاک، مناره آجری،پل شاپوری، گرداب سنگی، سنگ نبشته، آرامگاه باباطاهر و دریاچه کیو اشاره کرد بهطوریکه این شهر برای نخستین بار در ایران از سوی دفتر منطقهای سازمان ملل به عنوان یک شهر نمونه گردشگری انتخاب شدهاست.
شهر خرمآباد دارای آب و هوایی مدیترانهای با میزان بارندگی بسیار به ویژه در فصلهای بهار و زمستان است و از این روی ششمین مرکز استان پربارش در ایران محسوب میشود.
پایان پیام
گزارشگر و عکاس: ولیاله میراسماعیلی