آزادبخت ادامه داد: دانشگاههای استان مخصوصا دانشگاه لرستان به عنوان دانشگاه مادر استان باید زمینههای لازم جهت اخذ مجوزهای تاسیس رشته فرهنگ عامه و زبان و ادبیات بومی لرستان را فراهم آورد.
به گزارش پایگاه خبری گلونی، امین آزادبخت مدیر مرکز تخصصی فرهنگ و ادبیات بومی زاگرس گفت: نداشتن رسم الخط مشکل اصلی تدریس زبانهای بومی لرستان نه فقط زبان لکی بلکه همه زبانهای بومی لرستان است.
آزادبخت تاکید کرد: وجود نداشتن یک رسم الخط کامل و جامع دلنشگاهی و بدون اشکالات آواشناسی، آوا نگاری و زبانشناسی مانع تدریس این زبانها شده است و مثلا برای نوشتن لهجههای لکی در لرستان رسم الخط کاملی وجود ندارد.
رشته فرهنگ عامه و زبان و ادبیات بومی لرستان
او مشکل دیگر را تنوع زبانی در لرستان دانست و گفت: با توجه به اینکه در استان ما یک نژاد و تبار با زبانهای متعدد و مستقل وجود دارد باید رسمالخطی ابداع شود که این توانایی را داشته باشد همه این زبانهای مستقل با گویشهای زیر مجموعه خود را پوشش بدهد و در عین حال وحدت قوم لر را هم در نظر بگیرد.
آزادبخت ادامه داد: دانشگاههای استان مخصوصا دانشگاه لرستان به عنوان دانشگاه مادر استان باید زمینههای لازم جهت اخذ مجوزهای تاسیس رشته فرهنگ عامه و زبان و ادبیات بومی لرستان را فراهم آورد.
هرچند کارهایی در این زمینه صورت گرفته است. اما پیگیری این موضوع و این مطالبه به حق باید در مدیریت عالی استان و همچنین در اهالی دانشگاههای استان و جامعه علمی وپژهشی و فرهنگی لرستان وجود داشته باشد.
پایان پیام
یکی از مهمترین مشکلات لکی فقدان رسم الخط واحد برای آن است همانطور که همگی برای تجزیه و تحلیل این زبان اکنون از رسم الخط فارسی بهره برده ایم. به نظر می رسد به علت اینکه زبان لکی یک زبان آوایی است یک الفبای آوایی برای آن سازگارتر باشد. نیاکان ما در چندین قرن پیش با چنین مشکلی برای نگارش زبان آوایی اوستا که سینه به سینه نقل می شد مواجه شدند و آن را به خوبی آن را حل کردند= خط اوستایی
بدون اینکه بخواهیم در دام حرفهای باستان گرایی و….بیفتیم خط اوستایی با بیش ۹۸ درصد سازگاری بهترین وسیله برای نگارش زبان لکی است. یادگیری آسان در چند ساعت و زیبایی آن و همچنین اینکه همان چیزی را که می گوییم می توانیم با آن بنویسیم چند تا از دهها مزایای این خط ارزشمند است.