مدیرکل دفتر ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از ثبت ۱۰ اثر ایران در فهرست جهانی میراث مستند خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری گلونی، دکتر فرهاد نظری در حاشیه کارگاه آموزشی حافظه جهانی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این کارگاه با همکاری سازمان اسناد کتابخانه ملی ایران، میراث فرهنگی و نهادهای دیگر و با حضور سمنها برگزار میشود که هدف آن آشنا ساختن مخاطبان با ارزشهای میراث فرهنگی و میراث مستند است.
وی با بیان اینکه بخش عظیمی از این مستندات در اختیار مردم و گنجینههای خصوصی است، افزود: امروز تلاش میکنیم که راههای شناخت و مراقبت از آنها را به مردم انتقال بدهیم چراکه بسیاری از این گنجینهها یونیک و تجزیهناپذیر هستند و نظیر آنها در جاهای دیگری پیدا نمیشود.
نظری بیان کرد: مردم باید از داشتههای خود آگاه باشند و میراث مستند طیف بسیار وسیعی از عکسهای تاریخی و کتابخانهها، نسخ اسناد خطی و قبالهها و عقدنامهها و فیلمهایی هستند که همه آنها را در بر میگیرد.
فهرست جهانی میراث مستند
مدیرکل دفتر ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیان کرد: خوشبختانه خانوادههای ایرانی فرهنگ حفظ این آثار را دارند و با دید یادگار به آنها نگاه میکنند.
قصد داریم در این کارگاه شیوههای علمی و نوین حفظ و حراست از آنها را آموزش داده و نیز آثاری که قابلیت ثبت دارند را شناسایی کنیم.
وی ادامه داد: در مقوله میراث مستند یا حافظه جهانی تا به حال نزدیک به ۶۰ اثر در فهرست ملی، ۵ مورد در لیست منطقهای آسیا- اقیانوسیه و ۱۰ اثر در فهرست جهانی ثبت شدهاند که جهانیها به معنای این است که جزو آثار بشری محسوب شده و به قوم و کشور خاصی مربوط نمیشوند.
نظری اظهار کرد: این آثار میراث فکری کل بشریت است و شامل اثرهایی مانند شاهنامه فردوسی، ذخیره خوارزمشاهی، پنج گنج نظامی، کلیات سعدی، التفهیم ابوریحان و… میشوند که خوشبختانه آنها را در آرشیو خود داریم و ایران از این حیث به خاطر تاثیرگذاری و جایگاهی که در دنیا دارد، داشتههایش بسیار زیاد است.
پایان پیام