به جای غارهای فرانسه و اسپانیا؛ میرملاس کوهدشت لرستان را به دانش آموزان معرفی کنید
به گزارش پایگاه خبری گلونی داریوش ابراهیمی نوشت: وزارت آموزش و پرورش در تالیف کتاب تصویربرداری و صدابرداری برنامههای تلویزیونی که برای دانش آموزان مقطع متوسط* تالیف کرده است، در توضیح تاریخچه تصویر متحرک با درج چند عکس از دیوار نگاره های خارجی در کنار نقوش جام سفالی شهر سوخته به ایجاد ارتباط انسانها از طریق ابزارهای ساده و بهره بردن از دیوارنگاره ها برای ارتباط با آیندگان اشاره نموده است.
مستند کوهدشت جامال نخستین
به جای غارهای فرانسه و اسپانیا؛ میرملاس کوهدشت لرستان را به دانش آموزان معرفی کنید
از جمله دیوارنگاره هایی که برای تشریح این موضوع مورد استناد قرار گرفته و در این کتاب معرفی شده، دیوارنگارههای لاسکو در فرانسه است.
ارائه تصاویر و ارجاعات از نقاط مختلف دنیا میتواند به تکمیل دانستههای دانش آموزان و تفهیم بهتر موضوع مطروحه منجر شود اما از آنجا که معرفی داشتههای فرهنگی سرزمینی باید از اولویتهای آموزشی باشد لذا انتظار میرود در چاپ جدید این کتاب در کنار عکسهای دیوارنگاره لاسکو فرانسه وسفالینههای شهر سوخته از دیوارنگارههای میرملاس در کوهدشت لرستان که قدمتی همپای لاسکو در فرانسه و آلتامیرا در اسپانیا دارند نیز استفاده شود.
دیوارهنگارههای میرملاس و همیان و دوشه در لرستان از قدیمیترین و مهمترین دیوارهنگارههای ایران و جهان هستند.
درحالیکه این تابلو نقاشی چند هزار ساله، به خاطر عدم پیگیری های لازم از ثبت جهانی محروم مانده، فعالان فرهنگی باید تلاش نموده تا حداقل در حافظه فرزندان این آب و خاک دچار غبار فراموشی و بی توجهی نگردد.
قابل ذکر است که در تفاهم نامه ای که در آذر ۹۳ بین وزارت آموزش و پرورش و سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری بسته شد به معرفی آثار باستانی اشاره و تاکید شده است.
در ماده ۴ بند ۵ این تفاهم نامه بر استفاده از ظرفیت کتاب های آموزشی در معرفی آثار تاریخی تاکید شده است.
پایان پیام
اصرار برای مشهور و شلوغ سازی غارهای حفاظت نشده یک رفتار ضد محیط زیستی و ضد اجتماعی است، اول باید از این غارها بدرستی حفاظت کرد بعد به معرفی آن به مردم اقدام کرد. همانطور که غارهای لاسکو و آلتامیرا کاملا مهر و موم شده و از ورود افراد غیر متخصص به آن جلوگیری میشود.