عباس امینی کارگردان کشتارگاه و انتقاد از پخش فوتبال
به گزارش پایگاه خبری گلونی نشست خبری فیلم «کشتارگاه» به کارگردانی «عباس امینی» در جشنواره فیلم فجر با انتقاد از تعطیلی نمایش فیلمها همزمان با دربی پایتخت همراه شد؛ انتقادی که مسئولان روابط عمومی جشنواره هم برایش پاسخهای خودشان را داشتند.
اولین نشست ششمین روز جشنواره سیوهشتم فیلم فجر به فیلم «کشتارگاه» ساخته «عباس امینی» اختصاص داشت که با حضور عوامل ساخت این اثر برگزار شد.
عباس امینی، کارگردان فیلم در ابتدای صحبتهایش با انتقاد از حذف یکی از نوبتهای نمایش جشنواره، همزمان با دربی فوتبال استقلال و پرسپولیس در پردیس سینمایی ملت گفت: « فکر میکنم اولین کشوری باشیم که حین جشنواره فوتبال پخش میشود.»
این کارگردان با بیان اینکه «وقتی برای جابجایی فیلممان به دلیل همزمانی با فوتبال اعتراض میکردیم به ما میگفتند بر اساس آییننامه نمیتوانیم تغییری داشته باشیم» گفت: «برایم جالب است که برای خیلی از فیلمسازان بزرگ ما شرایط میتواند تغییر کند و هر زمان بخواهند فیلمشان را به جشنواره بدهند و یا هر سانسی میخواهند بگیرند. پس استفاده از آییننامه در مواردی میتواند تغییر کند.»
این کارگردان پس از این انتقاد، به موضوع فیلمش پرداخت و درباره نوع روایت و علت انتخاب موضوع «کشتارگاه» توضیح داد: «ما میخواستیم به یک موضوع اجتماعی و روز توجه کنیم.»
امینی با بیان اینکه میخواسته فیلمش فیلمی باشد که «اکران و دیده شود» با بیان اینکه فیلمهای قبلی او فرصت نمایش گسترده در ایران را نداشتند، افزود: « دوست داشتم این تجربه را داشته باشم.»
او ادامه داد که در همین راستا به ایده «دلار» رسیدند و احساس کردند، مهمترین موضوعی است که مردم با آن درگیر هستند و افزود: «دلار در ایران دولتی است و مجرای واردات و خروج آن مشخص است؛ به همین دلیل به سراغ دلارهای خرد و به اصطلاح چمدانی رفتیم.»
امینی درباره اکران فیلمش هم گفت: «من نمیتوانم بگویم به فروش فکر نکردم. وقتی از «باران کوثری» دعوت کردم قطعا به فروش دقت کردم و به نظرم معرفی «امیرحسین فتحی» در سینما با این فیلم اتفاق خوبی است. من هم آرزویم این است که مخاطب فیلم را دوست داشته باشد و هر لحظه به عنوان کارگردان به مخاطب فکر میکنم.»
عباس امینی کارگردان کشتارگاه و انتقاد از پخش فوتبال
عباس امینی کارگردان کشتارگاه در بخش دیگری از صحبتهای خود به پرسشی درباره داوریاش در جشنواره برلین پاسخ داد و گفت: «جشنواره برلین دو بخش دارد و من برای داوری در بخش generation انتخاب شدم.»
وی در ادامه صحبتهایش از فیلماولی شناخته شدنش نیز انتقاد کرد و افزود: «در آییننامه جشنواره فجر نوشته شده بود فیلمسازی که فیلمهای قبلیاش، چه در جشنوارههای خارجی و چه داخلی به عنوان «داستانی سینمایی بلند» مطرح شده باشد، فیلماولی نیست، اما این یک آییننامه است، در عین حال وقتی وزارت ارشاد میخواهد پروانه نمایش بدهد میگوید شما اولین بار است که پروانه سینمایی میگیری. (بنابراین) باید یک مشاور کارگردان داشته باشیم که برای آن پول هم بدهیم و در نهایت باز هم به ما بگویند که در جشنواره در بخش فیلم اولیها حضور دارید. این سوال و اعتراض خود ما هم هست و هیئت انتخاب چنین تصمیمی را گرفته است.»
در ادامه نشست، امیر حسین فتحی بازیگر نیز در پاسخ به سوالی درباره سابقه فعالیتش گفت که کارش را با تئاتر شروع و در ایران و خارج از کشور بازیگری کرده است.
باران کوثری بازیگر دیگر این فیلم نیز در سخنانی با اشاره به اینکه برخی نگاهها به بازیگران فقط به موفقیت فیلم در گیشه میاندیشد و کاستن از وجه هنری و تجربهای بیانصافی است، افزود: «کارگردان نقشی را نوشته که نابازیگر از پس آن بر نمیآید و به یک بازیگر حرفهای نیاز است. تخصص بازیگری در این جور مواقع نباید نادیده گرفته شود. انتخاب بازیگر میتواند دلیل کاملاً حرفهای و تخصصی داشته باشد.»
در بخش دیگری از این نشست در پی طرح سوالی درباره بازی امیرحسین فتحی و تئاتری بودن این هنرمند، بحثی بین باران کوثری و امیر حسین فتحی بازیگران این فیلم و یکی از خبرنگاران پیش آمد و بازیگران سعی در دفاع از خودشان و سابقه فعالیتشان داشتند.
باران کوثری در بخش دیگری از صحبتهای خود در ادامه بحث قبلی، توضیح داد: «در رفاقت و احترام من به خبرنگاران و منتقدان شکی نیست.
حضور شما به اندازه ما موثر است. تنها جایی که من در این جشنواره حضور پیدا کردم جلسات مطبوعاتی بود.
من هنوز فیلم هایم را روی پرده ندیدهام و پیش از جشنواره آنها را دیدم تا در جشنواره این اتفاق نیفتد؛ زیرا دل و دماغ آن را نداشتم و دلیل آن هم کاملاً شخصی است.»
وی افزود: «من تا پای جان، پای فیلمهایی که بازی کردم میایستم و دلیلی نمیبینم سنگر آن را در مقابل فیلمهایی که با ایدئولوژیهای مختلف و امکانات و سرمایه بسیار تولید شدند، خالی کنم. عباس امینی و سهیل بیرقی با کمترین امکانات توانستند فیلمهای خوبی تولید کنند و شریف هستند. میدانستم این جلسه تنها موقعیتی است که دوست دارم در آن حضور داشته باشم.»
«جواد نوروز بیگی» تهیهکننده این فیلم نیز در پاسخ به سوالی درباره اکران و نمایش آن از برنامهریزی برای پخش فیلم خبر داد و افزود که قرارداد اکران فیلم را با یک پخشکننده معتبر بسته است.
وی افزود: «در واقع من برای هر فیلمی در همان مراحل پیشتولید به فکر پخش هستم.»
«مهرشاد ملکوتی» صداگذار کشتارگاه هم در پاسخ به سوالی درباره صداگذاری این اثر گفت که صدای سالن مشکلاتی داشت و اگر گوش را اذیت میکرد به دلیل برخی شرایط سالن بود.
«سحر عصر آزاد» منتقد حاضر در این نشست هم در بخشی از صحبتهای خود به قرارگرفتن جشنواره تحت تاثیر فوتبال اشاره کرد و گفت: «این یک رویداد سینمایی است؛ چرا باید با فوتبال قاتی شود.»
در ادامه جلسه «مسعود نجفی» مدیر روابط عمومی جشنواره فیلم فجر هم که در نشست حضور داشت در پاسخ به انتقاداتی که دربار موضوع فوتبال شد، توضیح داد: «هر فیلمی با پخش فوتبال همزمان میشد قطعاً عوامل آن معترض میشدند. همین الان آقای امینی نسبت به این موضوع معترض است؛ حالا تصور کنید فیلمی قرار بود همزمان با پخش فوتبال نمایش داشته شود. در آن صورت مشکلات بیشتر میشد؛ بنابراین با هماهنگیهایی که صورت گرفت (زمان نمایش) فیلمها را مقداری جابجا کردیم تا پخش اثری همزمان با این بازی فوتبال نباشد. ما میتوانستیم طبق برنامه پیش برویم اما قطعاً سالن فیلم خالی از مخاطب میشد.»
پایان پیام