رونمایی از عروسک های بومی بروجرد در روز گلونی
معرفی مجموعه عروسکهای بومی بازآفرینی شده بروجرد در روز ملی گلونی ۲۶اردیبهشت ۹۹
به گزارش پایگاه خبری گلونی عروسکهای بومی، عروسکهایی اصیل و با هویت هستند که مادربزرگها و گاهی پدربزرگها در دوران کودکی با آنها بازی میکردهاند و جزیی از میراث فرهنگی ناملموس، محسوب میشوند و به عنوان سوغات فرهنگی با ارزش،قابل معرفی و عرضه در بازار گردشگری هستند.
این عروسکها در طی فرآیندی ۲ساله، با همراهی تیم داوطلب بقچه ایرانی بقچه لرستان (شیرین موسیوند و جمیله کرمی) و مشارکت اهالی تعدادی از روستاهای بروجرد بازآفرینی شدهاند.
بزودی توسط گروهی از دختران یکی از این روستاها،به بازار عرضه خواهند شد.
عروسک اسباببازی کودکان و گاهی نوجوانان است و معمولاً شبیه انسان ساخته میشود.
عروسک به قوه تخیل کودکان کمک میکند بگونهای که هنگام بازی، کودک آن را فردی زنده تصور کرده و برای آن شخصیت و اعمال متصور میشود.
رونمایی از عروسک های بومی بروجرد
با توجه به لزوم ایجاد یک پل ارتباطی بین بزرگسال و کودک که توسط آن بزرگسال بتواند هم کودک را بشناسد و هم دنیای خویش را به او معرفی کند، ساخت و ارائه اسباببازی به کودک یکی از مؤثرترین راهکارهایی است که با درگیر کردن احساسی کودک میتواند وی را به واکاوی و جستجو در مفاهیم دنیای بزرگسالان وادار کند.
از سوی دیگر کودکان در بازیهای خود استعدادشان را در زمینهٔ تجرید و قدرت تخیلشان به نمایش میگذارند.
گاهی از عروسکها برای نمایش بجای انسانها استفاده میشود که به آنها عروسک خیمهشببازی یا عروسک نمایشی گفته میشود.
روز گلونی روز ۲۶ اردیبهشت است که به همت جمعی از دختران خرمآبادی بهعنوان روز سربند لری یعنی گلونی نامگذاری شد تا زنان با پوشیدن این سربند لری در مراسم نمادین آن شرکت کنند و در واقع هدف از برگزاری این جشنواره معرفی این پوشش اصیل و زیبا به مردم است.
پایان پیام