آش سبزی در استان فارس چگونه پخته می‌شود؟

آش سبزی در استان فارس چگونه پخته می‌شود؟

به گزارش گلونی از قدیم الایام در ایران، پختن «آش» تنها به تهیه یک وعده غذایی محدود نمی‌شده است.

در ایران پختن آش با فرهنگ و سنت ایرانی آمیخته است.

برای ایرانیان همواره پختن آش معانی متفاوتی داشته است.

گاهی به معنی رسیدن به آرزویی است که مادری برای دخترانش دارد و گاهی آش پشت‌پایی است که معنی به سلامت رفتن و بازگشتن پسری به سربازی را می‌دهد.

گاهی نیز چشم به راهی آشی می‌پزد و نذری می‌دهد به این معنی که امیدوار است به رجعت یار سفر کرده‌اش.

پختن آش به هر نیتی و قصدی و در هر مناسبتی، چه دعا برای بارش برف و باران باشد، چه در چهارشنبه آخر سال و در انتظار تحویل سال جدید باشد و یا هر مناسبت مذهبی دیگری همچون عاشورا و اربعین، تا امروز که در دست ما قرار گرفته است به عنوان بخشی از فرهنگ و ریشه ایرانی قلمداد می‌شود.

گلونی نیز به منظور پاسداشت فرهنگ دیرینه و کهن «پخت آش» قصد کرده است در مجموعه نوشتارهایی دستور پخت آش‌های ملی ایرانی را به خوانندگان محترمش ارائه دهد.

این نوشتار: آش سبزی استان فارس

شیرازی‌های خونگرم، همواره برای مراسم نذری‌هایشان، «آش سبزی» را انتخاب می‌کنند که معمولاً در ماه مبارک رمضان و یا ایام سوگواری تاسوعا و عاشورا پخته می‌شود.

این آش به دلیل داشتن گوشت گوسفندی و حبوبات، بسیار مقوی بوده و گزینه خوبی برای صبحانه در یک روز سرد زمستانی است.

در بعضی مراسم‌های نذری نیز پخت آن معمولاً به گونه‌ای تنظیم می‌شود که آش، صبح خیلی زود آماده شده باشد تا برای صبحانه بین همسایگان پخش ‌شود.

برای تهیه این آش حبوبات مورد استفاده لوبیا قرمز، عدس و نخود است.

که همراه با برنج نیم‌دانه، گوشت، سبزی و پیاز داغ کامل می‌شود.

اما برای تهیه یک آش سبزی واقعاً‌ شیرازی به چند نکته باید توجه شود.

آش سبزی در استان فارس چگونه پخته می‌شود؟

یک مورد آنکه گوشت مورد استفاده در این آش، گوشت گردن و یا گوشت سردست گوسفندی است.

گوشت جداگانه پخته می‌شود و بعد از جدا شدن از استخوان‌ها، کوبیده شده و همراه با آب گوشت به حبوبات اضافه می‌گردد.

مورد بعدی اینکه سبزی آشی که در پخت آش استفاده می‌گردد شامل ترخان، تره و شوید می‌باشد.

که قبل از افزوده شدن به حبوبات و گوشت به خوبی تفت داده می‌شوند تا کاملاً بپزند.

همچنین علاوه بر این سبزی، در اواخر پخت مقداری ترخان خشک شده را که ساییده شده است و مدتی قبل در آب خیسانده‌اند را نیز به آش می‌افزایند.

آش سبزی مانند حلیم بسیار کشدار و غلیظ است. از این جهت در ضمن پختن، یا حدود یک سوم از آن را یا کل آش را می‌کوبند تا به غلظت مورد نظر دست یابند. در نهایت آش سبزی شیرازی با پیاز داغ تزئین می‌شود.

و نکته آخری که در تهیه هر آشی بهتر است توجه کنید، این است : «حتماً یک آشپز در فرایند پخت آش دخالت داشته باشد تا آشتان شور یا بی‌نمک نشود».

پایان پیام

نویسنده: بهاره حاصلیان

کد خبر : 172749 ساعت خبر : 6:22 ب.ظ

لینک کوتاه مطلب : https://golvani.ir/?p=172749
اشتراک در نظرات
اطلاع از
0 Comments
Inline Feedbacks
نمایش تمام نظرات