کشف فسیل هایی با قدمت ۹ میلیون سال در مراغه
به گزارش گلونی رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه از کشف فسیلهای ۹ میلیون سال قبل حیوانات مهرهدار دراین شهرستان خبر داد.
غلامرضا زارع روز سهشنبه در جمع خبرنگاران گفت: «در فصل جدید کاوشهای فسیلی در روستای «قَرِه کَند» مراغه، اندامهای فیل، زرافه، اسب، آهو، کرگدن و گراز کشف شده است».
وی با بیان اینکه در حفاری جدید نزدیک ۱۴۰ قطعه انواع استخوانهای جمجمه، فک، شاخ و اندامهای حرکتی حیوانات مهرهدار به دست آمده اضافه کرد: «این فسیلها پس از استخراج برای بازیابی، مطالعه، شناسایی جنس و گونه به مرکز تحقیقات فسیلی مراغه انتقال یافته است».
به گفته رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه، تاکنون ۴۰ کیلومتر محدوده فسیلی در مراغه شناسایی شده بود که با کاوشهای جدید پراکندگی منطقه فسیلی این شهرستان به ۵۰ کیلومتر افزایش یافت.
زارع گفت: «در سالهای گذشته هشت کاوش تحقیقاتی در این منطقه انجام شده و حدود ۲ هزار قطعه فسیل حیوانات مهرهدار به دست آمده است».
کشف فسیل
منطقه فسیلی مراغه در ۱۲۵ کیلومتری جنوب تبریز در دامنههای جنوبی سهند به خاطر تراکم بالای فسیل مهره داران ۷ تا ۱۲ میلیون ساله به بهشت فسیلی جهان شهرت دارد و اولین فسیلها از این منطقه ۱۷۰ سال پیش توسط روسها استخراج شده است.
از زمان شناسایی این منطقه دیرینهشناسان بسیاری در آن کاوشهای فسیلی انجام دادهاند و در این کاوشها فسیلهای با ارزشی استخراج شده که امروز زینتبخش برخی موزههای دیرینهشناسی دنیا است.
منطقه فسیلی مراغه با شهرت و اعتبار جهانی این روزها تنها صاحب دو موزه کوچک فسیلی است.
وجود ظرفیت بالای فسیلی در محدودهای به وسعت ۴۰ هزار هکتار در مراغه، زمینه خوبی را برای ایجاد موزههای و مرکز تحقیقاتی فسیل فراهم کرده است.
اين منطقه در سال ۸۴ به عنوان اثر طبيعی ملی ثبت شد تا از تخريب، برداشت و حفاری در اين منطقه محافظت و كارهای تحقيقاتی به طور دقيق بر روی آثار كشف شده انجام شود.
پایان پیام
خرید از سایتهای معتبر با کد تخفیف گلونی
کلیک کنید