مدیر موزه ملی افغانستان از جامعه جهانی درخواست کمک کرد
مدیر موزه ملی افغانستان از جامعه جهانی و مسوولیت امنیتی برای حفاظت از آثار تاریخی افغانستان و به خصوص موزه ملی این کشور درخواست کمک کرد.
به گزارش گلونی رحیمی در مطلبی که در صفحه شخصی خود در فیسبوک منتشر کرده، اینطور نوشته است:
«متاسفانه شهر کابل امروز شاهد هرجومرج بیسابقه بوده و در ساحات مختلف شهر با استفاده ازاین فرصت غارتگران کوششهایی را برای غارت و تخریب اموال عامه و خصوصی نمودهاند. اگرچه تا کنون کارمندان موزیم (موزه) ملی افغانستان آثار و اموال این نهاد مصون هستند ولی ادامه این هرجومرج سبب نگرانی جدی مسولیت موزیم ملی افغانستان از مصونیت آثار و اموال موزیم ملی افغانستان گردیده است.
بنإ از تمام مسولین امنیتی، جامعه جهانی، طالبان و سایر نهادهای تاثیرگذار خواهشمندیم تا به امنیت و مصونیت موزیم ملی افغانستان توجه جدی نموده و نگذارند تا این وضعیت سبب غارت و تخریب آثار و اموال این نهاد ملی گردیده و فرصتطلبان از آن استفاده نمایند.
کابل / ۲۴ اسد ۱۴۰۰»
صبح یکشنبه ۲۴ مرداد نیز جبرییل نوکنده، مدیر کل موزه ملی ایران در تماس با رحیمی، مدیر موزه ملی افغانستان درباره چگونگی حفاظت از آثار تاریخی و باستانی این کشور غنی ابراز نگرانی کرده بود.
وی در توضیحی که بعد از این تماس در صفحه موزه ملی ایران منتشر کرد، این طور بیان کرد.: «بار دیگر در افغانستان جنگ تشدید شده و به طرز برق آسایی در چند روز اخیر بیش از ۹۰ درصد سرزمین، از کنترل حکومت مرکزی خارج شده است.
یکی از موضوعاتی که متاسفانه در چنین منازعاتی در معرض خطر و تهدید است تخریب میراثفرهنگی به ویژه قاچاق اشیای تاریخی، حمله به موزهها و به خطر افتادن جان کارکنان موزهها و امنیت اشیای تاریخی و غیره است.»
او در ادامه به تخریب مجسمههای بودا در ۱۹ سال قبل توسط طالبان اشاره کرد و افزود: «کارنامه پیشین طالبان در این خصوص روشن است. در گفتوگوی که دیروز غروب با همتای موزهای خود دکتر رحیمی، مدیر موزه ملی افغانستان داشتم، وی گفت «ما شوکه هستیم، به قدری سرعت پیشروی زیاد است که ما نتوانستیم موزهها را در برابر خطرات احتمالی ایمن کنیم.»
او میگفت: «هم اکنون (شنبه ۲۳ مردادماه ۱۴۰۰، ساعت ۱۸:۳۰ به وقت تهران) در موزه هستم تا بتوانم اقدامات ضروری را انجام دهم»
او اشاره داشت: «به اینکه خانواده به دلیل اینکه هم کارمند دولت هستم و هم رئیس موزه، نگران من هستند اما من، هم تشویش و نگرانی آثار و هم خانواده و هم کشورم را دارم. اما استانهایی که تاکنون سقوط کردند با تماسهایی که ایشان داشت موزهها تاکنون در امان هستند اما بیم این هست که هر لحظه تهدید شوند.»
نوکنده ادامه داد: «وقتی به او گفتم که ما نیز نگران آنها هستیم ضمن سپاسگزاری درخواست کرد که ما جامعه جهانی را از خطر تخریب موزهها و میراث فرهنگی آگاه کنیم و اعلام کنیم اگر شهری را تصرف میکنند حداقل برای میراث فرهنگی و موزههای آن احترام قائل شوند و در نهایت خواستار یاری جامعه جهانی برای جلوگیری از تخریب احتمالی آثار فرهنگی – تاریخی شد، الان زمانی است که باید، تشویشهایی میراثبانان افغانستان را درک کرد و به یاری آنها جست.»
گنجینه باختر افغانستان کجاست؟ آیا اشرف غنی تدبیر محمد نجیبالله رو در پنهان کردن این گنج باستانی داره؟
گنجینه باختر از مهمترین گنجهای باستانی جهانه. ۲۱ هزار شیء طلا که ویکتور ساریانیدی باستانشناس مشهور روس پیدا کرد؛ سال ۱۳۵۷ از درون شش گور در طلاتپه، جایی تو شمال افغانستان./۱ pic.twitter.com/BCKIqA48fx— محسن ظهوری (@MohsenZohouri) August 15, 2021
اعلامیه طالبان:
هر آن کسی که به آرشیف ملی، موزیم ملی، کتابخانهها، اماکن و دارایی دولتی، املاک و دارایی مردم تعرض و دستدرازی کند، بر وی شدیدترین مجازات شرعی بالفعل اجرا خواهد شد.
سرنوشت آثار تاریخی افغانستان زیر سایه طالبان
پایان پیام
گزارشگر: سمیه ایمانیان
خرید از سایتهای معتبر با کد تخفیف گلونی
کلیک کنید