خانه » امروز در گلونی » شُوان؛ حکایتی کوتاه از تیره بختی کولبران
شُوان؛ حکایتی کوتاه از تیره بختی کولبران

شوان؛ حکایتی کوتاه از تیره بختی کولبران

شُوان؛ حکایتی کوتاه از تیره بختی کولبران

توجه کنید که احتمال لو رفتن داستان وجود دارد

به گزارش گلونی کولبر کیست؟ کسی که بار سنگین زندگی شانه‌هایش را در برابر بارهای تجاری و غیر قانونی تاجران شهرهای بزرگ خم می‌کند تا ذره‌ای گردن، جلوی زن و فرزند کج نکند. کولبری نه گزینه منتخب مردان و زنان مرزنشین، بلکه تنها انتخاب آنان در زمانی است که امید یافتن کار مناسب قطع شده و فشار مخارج خانواده، عنان زندگی از دست آنان خارج کرده است. شُوان یک حکایت از هزاران قصه‌ای است که در دل کوهستان‌های مرزی رقم می‌خورد.

کولبر اصطلاحی است که توسط مردم محلی مناطق کردنشین، به افرادی گفته می‌شود که برای کسب درآمد زندگی خود، به حمل اجناسی بین دو طرف خط مرزی مبادرت می‌ورزند. کولبران بیشتر در استان‌های آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه و ایلام مشغول به کار هستند.

روزنامه همشهری می‌نویسد کولبران به دلیل نبود کار مناسب که درآمد آن برابر کولبری باشد به این کار روی آورده‌اند. درآمد هر کولبر ماهیانه به‌طور متوسطی ۳ میلیون تومان گزارش شده‌ است.

شُوان

شُوان فیلمی کوتاه به کارگردانی بیژن زرین و محصول سال ۱۳۹۸ است که در کردستان تولید شده است. اسد فریدی، ارشیا زرین، زاهد کریمی و تروسکا جولا در شُوان به ایفای نقش پرداخته‌اند.

داستان شُوان با نمایش زندگی ساده و بی‌آلایش خانواده‌ای کُرد شروع می‌شود که پدر خانواده از کار بیکار شده است. شُوان که از پیدا کردن کار جدید مأیوس است، با وجود مخالفت همسرش، به قاچاق(کولبری) در مرز ایران و عراق روی می‌آورد. بیننده همچون شُوان بار اولی است که کولبری را از نزدیک دیده و همراه او قسمتی از سختی‌های این‌کار را تجربه می‌کند.

در فیلم شُوان نه خبری از صحنه‌های هیجان‌انگیز است و نه دیالوگ‌های پیچیده و عمیق، قصه در ساده‌ترین حالت ممکن بیان می‌شود بدون اینکه ذره‌ای اغراق در آن جای داشته باشد. در واقع شُوان فیلمی مستند‌گونه است که بدون هیچ اغراق نیز، مخاطب را متأثر می‌کند.

از جمله نکات ویژه دیگر این فیلم کوتاه، نمایش ضمنی کولبرهای زن در کنار مردان کولبر است که شاید تاکنون  زیاد به چشم نیامده باشند.

کولبران داستان شُوان هریک با مرور امید و آرزویی مسیر پرپیچ‌ و‌ خم کوهستان را تاب می‌آورند. آنها می‌دانند در این راه ممکن است جان ببازند اما صاحبان کالای قاچاق، فقط مال‌باخته می‌شوند.

این فیلم کوتاه را می‌توانید از فیلیمو تماشا کنید.

نقد سایر فیلم‌های داخلی و خارجی را در این لینک بخوانید.

پایان پیام

نویسنده:  هانیه شریعتی

خرید عسل از سایت‌های معتبر با کد تخفیف گلونی
کلیک کنید

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید