پنجمین جشنواره تلویزیونی مستند؛ قصه آق گل بهترین مستند نیمهبلند مردمی شد
پنجمین جشنواره تلویزیونی مستند در حالی به پایان رسید که مستند «قصه آق گُل» به عنوان «بهترین مستند نیمهبلند مردمی» انتخاب شد و جایزه دریافت کرد.
به گزارش گلونی به نقل از مهر اختتامیه پنجمین جشنواره تلویزیونی مستند امروز هشتم آذرماه با حضور حمید شاهآبادی معاون سیما، محسن یزدی دبیر جشنواره، جمعی از مستندسازان و اهالی رسانه در مرکز همایشهای صداوسیما برگزار شد.
محمد دلاوری مجری تلویزیون اجرای این برنامه را بر عهده داشت.
محسن یزدی اولین سخنران این مراسم بود که در سخنانی کوتاه عنوان کرد: «قاعدتاً هر جشنوارهای تعدادی آمار درباره عدد فیلمها دارد که در رسانهها وجود دارد و قاعدتاً اینکه بگوییم اینکه امسال از سال گذشته بهتر بوده است مشخص است هرچند واقعاً هم امسال اینطور بود».
مدیر شبکه مستند در بخش دیگر بیان کرد: «تلویزیون با فاصله در میان مراکز تولید و پخش مستند اول است. امروز با قریب به اتفاق مستندسازان درجه یک کشور کار میکنیم و از این بابت خوشحالیم».
یزدی اضافه کرد: «بارها بحث شده است که تلویزیون خانه مستندسازان است و اگر این جشنواره تا حدی این کار را انجام دهد و تلویزیون باز هم بتواند در این بخش صعود کند فکر میکنم کار خود را کردهایم».
دبیر جشنواره مستند درباره اهمیت دیده شدن مستندها در تلویزیون عنوان کرد: «هر چقدر بتوانیم در جشنوارهها موفقیت کسب کنیم و دستمزد دریافت کنیم بابت ساخت مستند اما دیده شدن خود مستند لطف دیگری دارد».
وی در پایان گفت: «اقبالی که امروز به مستند وجود دارد نشان میدهد شأن مستند میتواند از اینکه هست بیشتر باشد به شرطی که تعامل بیشتری بین تلویزیون و مستندسازان برقرار شود».
شاهآبادی: مستند از پرنفوذترین قالبهاست
در ادامه این مراسم حمید شاهآبادی معاون سیما نیز در سخنانی عنوان کرد: «باید از دبیر جشنواره و داورانی که کمک کردند این جشنواره همچنان پرچمش بالا باشد تشکر کنم».
وی با اشاره به اهمیت مستند تصریح کرد: «قالب مستند از بهترین و پرنفوذترین قالبهاست و خدا را شکر تلویزیون در این چند سال حامی آنها بوده و وسیعترین حوزه و قویترین پایگاه برای نشر و پخش آثار مستند بوده است. ما خوشحالیم که از این ظرفیت در برنامهسازی استفاده میشود. باید کمک کنیم تا این فضا را بهتر از گذشته پیش ببریم».
شاهآبادی اضافه کرد: «آنچه که به دنبالش هستیم این است که با نگاه بومی و از پایگاه وطنی و خاستگاه دینی آثاری در طراز جهانی خلق شود و الان به آن رسیدهایم مستندهای ما عمق دارد و صداقت و راستی و نزدیکی به ذهن مخاطب در این آثار دیده میشود و برای مخاطب بیش از هر بخش دیگری باورپذیر است. شاید در بخشهای دیگر نمایشی مخاطب بیشتر داشته باشیم اما باورپذیری این حوزه بسیار مهم است».
وی همچنین تصریح کرد: «تلاشی که شما برای سوژهیابی میکنید بسیار اهمیت دارد. تولید در حوزه مستند در کشور ما بالاست و آنچه نقطه تمایز است همین سوژهیابی و بعد از آن بحث تحقیق و پژوهش است. هر مستندی که در جان مخاطب نشسته است از این پژوهشگری برخوردار بوده است».
معاون سیما عنوان کرد: «مستندها قرار است مسألههای ما را حل کند. ما در برنامهسازی آنتن ناخودآگاه به سمت موضوع محوری رفتهایم و حالا این قالب یعنی مستند نزدیکترین گزینه برای این موقعیت است تا حرکت خود را با مسأله آغاز کنیم. باید هر یک از مستندها بتواند یک مسأله را باز کند و پرونده آن را ببندد».
وی در پایان سخنانش گفت: «حوزه انتشار مستند نیازمند بازنگری است تا بتوانیم بیش از پیش تاثیرگذار باشیم. این جشنواره نقطه عزیمت است برای کسانی که کار را شروع میکنند اما برای ما تکلیف و مسئولیت است».
در این مراسم پیمان جبلی رئیس رسانه ملی نیز در سخنانی از جایگاه مستندسازان در رسانه ملی گفت. مشروح سخنان رئیس صداوسیما را اینجا بخوانید.
قصه آق گل بهترین مستند نیمه بلند مردمی شد
فهرست برگزیدگان بخشهای مختلف این جشنواره به شرح زیر اعلام شد.
مستند نگاری
دیپلم افتخار و مبلغ ۱ میلیون تومان جایزه نقدی به نفر سوم بخش مستندنگاری، راضیه عباسی برای مستند نگاری «گزارش یک صندوق» اهدا شد.
دیپلم افتخار و مبلغ ۲ میلیون تومان جایزه نقدی به نفر دوم بخش مستندنگاری، احسان رحیم زاده حناچی برای گزارش «نان در آوردن از باد» اهدا شد.
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۳ میلیون تومان جایزه نقدی نفر اول به سیده سکینه میرطاهری برای مستندنگاری «داستان مظلومیت هوبَره» اهدا شد.
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۳ میلیون تومان جایزه نقدی بهترین مستند نگاری با موضوع کرونا هم به مریم خباز برای گزارش «درد بی دوا» اهدا شد.
بخش تک عکس داوران
داوران جشنواره ضمن تقدیر از حمید سبحانی و محمد وحدتی، جایزه سوم بخش تک عکس را که شامل دیپلم افتخار و مبلغ ۱ میلیون تومان جایزه نقدی است به مجتبی اسماعیل زاد،
دیپلم افتخار و مبلغ ۲ میلیون تومان جایزه نقدی نفر دوم را به محمودرضا معینپور و همچنین تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۳ میلیون تومان جایزه نقدی نفر اول را به امیر عنایتی اهدا کردند.
بخش مجموعه عکس داوران
داوران جشنواره ضمن تقدیر از محسن رضایی، امین برنجکار و خانم زهره صباغنژاد، جایزه سوم بخش مجموعه عکس را که شامل دیپلم افتخار و مبلغ ۲ میلیون تومان جایزه نقدی است، به مهدی محبیپور برای مجموعه عکس «مرگ تلخ پرندگان میانکاله» اهدا کردند.
دیپلم افتخار و مبلغ ۳ میلیون تومان جایزه نقدی نفر دوم به مجید حجتی برای مجموعه عکس «سکوت زمین» اهدا شد.
همچنین در این بخش تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۵ میلیون تومان جایزه نقدی نفر اول بخش مجموعه عکس نیز به محمدرضا عباسی برای مجموعه عکس «من مرگ را زیسته ام» را دریافت کرد.
عباسی دبیر عکس خبرگزاری مهر در این بخش در سخنانی کوتاه گفت: این تندیس و لوح باید تقدیم شود به تک تک آدمهایی که در زلزله کرمانشاه آسیب دیدهاند و متعلق به آنهاست.
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۵ میلیون تومان جایزه نقدی بخش ویژه کرونا نیز به امین نظری برای مجموعه عکس «کرونا» رسید.
بخش تک عکس مردمی
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۳ میلیون تومان جایزه نقدی به بهرام بیات برای بهترین تک عکس به انتخاب مردم اهدا شد.
بخش مجموعه عکس مردمی
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۵ میلیون تومان جایزه نقدی به امین برنجکار برای بهترین مجموعه عکس به انتخاب مردم اهدا شد.
بخش بهترین مستند کوتاه مردمی
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۶ میلیون تومان جایزه نقدی بهترین مستند کوتاه مردمی به فاطمه صافی تهیه کننده مستند «زندگی لیلا» اهدا شد.
بخش بهترین مستند نیمه بلند مردمی
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۱۵ میلیون تومان جایزه نقدی بهترین مستند نیمه بلند مردمی به بهمن ابراهیمی تهیه کننده مستند «قصه آق گل» رسید.
بخش بهترین مستند بلند مردمی
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و مبلغ ۲۰ میلیون تومان جایزه نقدی بهترین مستند بلند مردمی به محمد صادق اسماعیلی تهیه کننده مستند «آدور» اهدا شد.
وی در سخنانی گفت: «شهر ما هیچ سینمای استانداردی ندارد و هیچگاه نتوانستم آن را در شهر خودم کرمان نشان دهم و خوشحالم که این مستند در کل ایران دیده شد».
پایان پیام
خرید عروسک از سایتهای معتبر با کد تخفیف گلونی
کلیک کنید