زندگینامه ابوالحسن خوشرو؛ هنرمندی که فعالیت موسیقایی خود را متوقف نکرد
به گزارش گلونی ابوالحسن خوشرو خواننده و نوازنده موسیقی مازندرانی بود که۱۴ دی سال ۱۳۲۵ در روستای سیاهرودکلا ساروکلا، قائمشهر (شاهی) زاده شد.
وی از کودکی به نواختن ساز للوا روی آورد و به منظور فراگیری و تکمیل دانش موسیقی خود، از هنرستان موسیقی تهران فارغالتحصیل شد.
در سال ۱۳۳۹ یک گروه موسیقی با همکاری برادرانش فرجالله خوشرو سنتور و عبدالله خوشرو کمانچه و همچنین احمد محسنپور ویلن تشکیل داد و از سال ۱۳۴۵ با رادیو مرکز استان مازندران همکاری خود را آغاز کرد.
زندگینامه ابوالحسن خوشرو
او افرادی مانند خلیل طهماسبی نوازنده للوا و خواننده شهیر مازندران و آقاجان فیوجزاده، حسین علیزاده و سلیمان اسدی را در زندگی هنری خود موثر و الهامبخش میدانست.
اولین مجموعه موسیقی ابوالحسن خوشرو هژبر سلطون نام داشت. اثر مشتی از او در سال ۱۳۵۹ منتشر شد.
در سال ۱۳۹۶ کاشی ماندگار توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان یکی از چهرههای ماندگار، شاخص و تاثیرگذار بر سردرِ خانه ابوالحسن خوشرو نصب شد.
در اختتامیه پنجمین جشنواره موسیقی آینهدار در سال ۱۳۹۷ تندیس سرو به ابوالحسن خوشرو اهدا شد. از ابوالحسن خوشرو به عنوان نماد موسیقی مازندران، شجریانِ مازندران یاد شدهاست.
ترانه «مشدی» محبوبترین ترانه ابوالحسن خوشرو است. ترانه مشدی ترانهای فولکلور است که ابتدا توسط مردم مناطق دودانگه و چهاردانگه و سوادکوه خوانده میشد.
این گونه شعرسرایی برای جنگاوران و دلیران و قهرمانان از دیرباز در تبرستان رواج داشت که مردم به آن سوت میگویند.
استاد ابوالحسن خوشرو، خواننده نامی و برجسته موسیقی مازندران از سال ۱۳۹۶ درگیر بیماری شد و طی این مدت با وجود نقاهت، فعالیتهای موسیقایی خود را متوقف نکرد.
از این هنرمند نامی موسیقی مازندران دهها قطعه موسیقی و آلبوم بومی به جای مانده است.
ابوالحسن خوشرو، ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ پس از تحمل یک دوره دو ساله بیماری در سن ۷۳ سالگی درگذشت.
آثار ابوالحسن خوشرو را در این لینک مشاهده کنید
پایان پیام
نویسنده: فاطمه نصیری راد
ایرانیها چه دغدغههایی دارند؟
اینجا را ببینید