فیلم سینمایی هفت؛ شاهکاری با فضای متشنج
توجه کنید که احتمال لو رفتن داستان وجود دارد
به گزارش گلونی شاید کمتر فیلمباز و عاشق سینمای هالیوودی باشد که گذارش به آثار دیوید فینچر نیفته و میخکوب شاهکارهایِ فاخر محتوایی و تکنیکی او نشده باشد!
فیلم سینمایی هفت فیلمی مهیج و گیرا یکی از آثار او قلمداد شده که ذهن هر مخاطب حرفهای و مبتدی را تا ساعتها پس از پایان، مشغول به خود نگاه میدارد.
فیلم سینمایی هفت (seven) که گاهی به صورت SE7EN نیز نوشته میشود، محصول سال ۱۹۹۵ کمپانی آمریکایی نیو لاین سینما، یک فیلم مهیج روانشناسانه آمریکایی به کارگردانی دیوید فینچر است که عناصری از ژانرهای جنایی و وحشت را در هم آمیخته. ستارههای این فیلم را برد پیت و مورگان فریمن، به همراه گوئینت پالترو، رونالد لی ارمی، جان کریستوفر مکگینلی، و کوین اسپیسی تشکیل میدهند.
کارگردانی این فیلم را فینچر بر اساس فیلمنامهای از اندرو کوین واکر، به اجرا در آورده است.
داستان فیلم هفت ماجرای قاتل سریالی به نام جان دو است که برای کشتن هریک از مقتولها، از پیش و براساس هفت گناه اشاره شده در مذهب کاتولیک سوءِقصد میکند (هفت گناه کبیره یا هفت گناه مهلک در الهیات کاتولیک گناهانی هستند که ارتکاب آنها مجازات دوزخ را بهدنبال خواهد داشت).
جان دو براساس هفت گناهِ شکمپرستی، طمع، تنبلی، خشم، غرور، شهوت و حسادت سوژههای قتل خود را پیدا کرده و به طرز ماهرانه و با فلسفهی اجرای عدالت الهی در زمین یکییکی و هریک منحصر با نوع گناه، به کام مرگ میفرستد.
در این میان کارآگاهی جدید به نام دیوید میلز که تازگی به تیم جنایی شهر منتقل شده است به همراه کارآگاه ویلیام سامرست که در شرف بازنشستگی است، درگیر این پرونده مرموز و مامور به جلوگیری از قتلهای بیشتر او میشوند.
در فیلم هفت شخصیتهای مهم شاید زیاد نباشند اما، هرکدام در باطن نگاهی متفاوت به زندگی و جامعه داشته که از طریق متن دیالوگ هریک، جهان درونی آن برای مخاطب عیان میشود.
ویژگی خاص این اثر انتقال هیجان و کشش در بیننده از طریق محتوا و نوع فیلمبرداری و تدوینی است که همگی در پکیجی کامل سبب ایجاد دلهره و در نهایت ساخت فیلمی مهیج با کمی چاشنی فلسفی شده که قابلیت ساعتها بحث پیرامون فرم و محتوا را برای نقادان این عرصه ممکن میسازد.
این فیلم را میتوانید از فیلیمو یا نماوا تماشا کنید.
نقد سایر فیلمهای داخلی و خارجی را در این لینک بخوانید.
پایان پیام
نویسنده: هانیه شریعتی
ایرانیها چه دغدغههایی دارند؟
اینجا را ببینید