گوش فیل اراکی ثبت ملی می شود
سرپرست معاونت میراثفرهنگی، ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی گفت: «پرونده ثبتی شیرینی سنتی گوشفیل ویژه ماه مبارک رمضان, مستندسازی شده و به زودی در فهرست میراثفرهنگی ناملموس ملی ثبت میشود.»
به گزارش گلونی به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی، محسن کریمی روز پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ با اعلام این خبر افزود: «این شیرینی سنتی در ماه معنوی و مبارک رمضان در هنگام افطار سرو میشود.»
گوش فیل اراکی
سرپرست معاونت میراثفرهنگی، ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی ادامه داد: «پرونده ثبتی گوشفیل به عنوان شیرینی سنتی اراک که در ماه مبارک رمضان تهیه و مصرف میشود، در دست تهیه است و به زودی مستندات آن برای ثبت در فهرست آثار ناملموس کشور ارسال خواهد شد.»
کریمی اضافه کرد: «شناخت خواص موادغذایی سالم و طبیعی، هنر آشپزی سنتی، توجه به سلامتی اعضای خانواده و بسیاری از دیگر عناصر ارزشمند گذشته است که بخش عمدهای از میراث فرهنگی ناملموس یا معنوی غذایی ما را در گذشته تشکیل میداده است.»
سرپرست معاونت میراثفرهنگی، ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی با اشاره به اینکه بعضی از غذاهای سنتی و فرهنگ غذایی در استان در حال فراموشی هستند و میراثفرهنگی در نظر دارد نسبت به شناسایی و ثبت در فهرست ملی کشور اقدام کند، افزود: «قبل از این برخی غذاها و شیرینیهای سنتی استان مانند جوزغند نراق، مهارت و فن تهیه و پخت فتیروکسمه، شیوه سنتی پخت حلوای تبق ابراهیمآباد در فهرست ملی ثبت شده است.»
ارسال سه پرونده میراث ناملموس به یونسکو
آش ترشی اراک غذایی محلی مناسب تمامی فصلها
آش بلغور غذای محلی و خوشمزه اراک
آش مصطفی اراک غذایی سنتی و لذیذ
پایان پیام
ایرانیها چه دغدغههایی دارند؟
اینجا را ببینید