قمرالملوک وزیری صدایی که در تاریخ ماندگار شد
به گزارش گلونی قمرالملوک وزیری، با نام اصلی قمرخانم سید حسینخان، متولد ۱۲۸۴ در تاکستان، از برجستهترین خوانندگان آوازهای سنتی ایرانی بود. او به عنوان نخستین زن در تاریخ معاصر ایران شناخته میشود که به خوانندگی پرداخت. قمر در کودکی پدر و مادر خود را از دست داد و تحت سرپرستی مادربزرگش، که روضهخوان بود، قرار گرفت. این محیط، زمینهساز پرورش استعداد او در آوازخوانی شد.
قمر در پانزده سالگی به ازدواج یک صاحبمنصب درآمد که این ازدواج بیش از یک ماه دوام نیاورد. او بعدها در سی سالگی بار دیگر ازدواج کرد که این ازدواج نیز چندان موفق نبود. قمرالملوک وزیری با صدای منحصر به فردش و تسلط بر تحریرها و فنون آواز ایرانی، شهرت بسیار یافت.
وزیری نه تنها به هنر موسیقی بلکه به نوعدوستی و بخشش شهره بود. او درآمدهای کنسرتهای خود را به یتیمان و مستمندان اهدا میکرد و به همین دلیل، اواخر عمر خود را در تنگدستی گذراند. قمر با شخصیتهای سیاسی و فرهنگی زمان خود رابطهای نزدیک داشت و از او به عنوان هنرمندی آگاه به مسائل سیاسی یاد میشد.
قمرالملوک وزیری
او در سال ۱۳۳۸ در شمیران درگذشت و در قبرستان ظهیرالدوله به خاک سپرده شد. قمرالملوک وزیری به عنوان یکی از پیشروان هنر موسیقی ایران و به دلیل شجاعت و بخشندگیاش در تاریخ فرهنگی ایران ماندگار شد. در وصیتنامهاش، او اعلام کرد که خاطره حیات هنریاش باقی خواهد ماند، حتی اگر او دیگر نباشد.
پایان پیام
نویسنده: کیمیا قنبری
بیشتر بخوانید:
زاها حدید بانوی طراح معماری مدرن که جهان را متحول کرد
فردوس وزیری از زنان برجسته ایرانی