محمد خرمشاهی طنزپرداز پیشکسوت در سن ۱۰۳ سالگی بر اثر سکته مغزی درگذشت.
به گزارش پایگاه خبری گلونی، استاد محمد خرمشاهی در سال۱۳۰۰ به قول شناسنامهاش و در سال ۱۲۹۳ به نقل خودش در دوزج خرقان (بخش باختری شهرستان زرندیه) به دنیا آمد.
اشعار طنز و فکاهی وی در مطبوعات از جمله توفیق، کیهان، گل آقا و نشریات دیگر چاپ منتشر شده است. از ۱۲ سالگی فعالیت مطبوعاتی خود را آغاز کرد و با اسامی مستعار متعددی در طول این سالیان طنز و فکاهی نوشت. علاوه بر اشعار ، مضامین، مقالات و مطالب گوناگون لطیفههای بی شماری نیز ساخته و پرداخته است .
وی از اواخر دهه ۷۰ به روزنامه کیهان پیوست و ستون شعر طنز روزانهای را بنا نهاد که تا اواسط دهه ۸۰ بیوقفه منتشر میشد.
محمد خرمشاهی همچنین سالها جزو نویسندگان ثابت برنامه معروف فکاهی رادیویی صبح جمعه با شما، بود. بعضی از شعرهای او معروفیت بسیاری پیدا کردند؛ از جمله این بیت شعر او: زحق توفیق خدمت خواستم، دل گفت پنهانی – چه توفیقی از این بهتر که خلقی را بخندانی.
برخی از شعرهای خرمشاهی در طول ۹۰ سال شاعری، چنان بین مردم جا افتاده است که به حالت ضرب المثل درآمده است، مانند «در خانه ما رونق اگر نیست صفا هست» یا «چوب خدا صدا ندارد».
خرمشاهی در طول قریب یک قرن فعالیت ادبی و سرودن شعر در حوزه طنز، با افرادی چون: ابوالقاسم حالت، «عمران صلاحی، کیومرث صابری فومنی و… هم نشین بوده است و از این نظر به نوعی تاریخ شفاهی شعر و نشریات طنز ایران به حساب میآید. از خرمشاهی کتابهایی نیز به چاپ رسیده است.
از کتابهای ایشان می توان به دیوان خرّم، مجموعهی گلها و دنیای شادیها اشاره کرد.
پایان پیام
درباره مرگ خرمشاهی و حیات خرمشاهی
این خبر در سایت خودشان تکذیب شده.
لینک تکذیب:
https://goo.gl/2s8qrd
شما با دقت نمیخوانید. محمد خرمشاهی با بهاالدین خرمشاهی فرق دارد.