حالا در خرم آباد به همت خانواده کولیوند یک عروسی لری برگزار شده است. این عروسی حسابی سروصدا کرده است.
پایگاه خبری گلونی، راضیه حسینی: مادربزرگم هر وقت از عروسیاش تعریف میکرد، هفت شب و هفت روز خاطره داشت برای گفتن، از رسمهای خواستگاری تا حنابندان و عروسی، از لباسهای رنگارنگ زنان شمالی که دامنهایشان عین رنگین کمان هفت رنگ بود، تا مجمعهای جهیزیه که چند نفر روی سرشان میگذاشتند.
اصلا عروسیهای الان را قبول نداشت، میگفت: هیچ رسم و رسومی توش نیست. اینجوری عروسی گیلانی با کردی و ترکی و لری چه فرقی میکنه؟ همه که یه شکل هستن.
خودش همیشه برای عروسیها لباس محلیاش را میپوشید، کار به بقیه نداشت. لباسی که بلوزش پربود از سکههای دوخته شده و دامنش پرچین بود با کلی نوار دوخته شدهی رنگارنگ، قرمز، آبی، سبز، زرد…
عروسی در گذشته
به عروسیهای الان که نگاه میکنم میبینم مادربزرگم راست می گفت. همهی عروسیها عین هم شدهاند، با یک دیجی که کلی آهنگ تکراری را از این عروسی به آن عروسی میبرد، لباسهایی که شبیه پوشش هیچ کجای ایران نیستندو غذاهایی که هیچ نشانی از سنت و فرهنگ شهرمان ندارند.
نه از موسیقی سنتی با سازهای محلی خبری هست، نه لباسهای زیبای سنتی، با دنیایی رنگ و زیبایی.
جای مجمعهای جهیزیه که قطار میشدند پشت هم و بین صدای ساز و دهل محلی و دست وکلکل دختران به سمت خانه حرکت میکردند، خیلی خالیست.
رسم و روسم گذشته، فرهنگ و سنت ما را تشکیل میدهند، باید حفظشان کنیم.
برای خودمان، هویتمان، برای کودکانمان و برای آینده.
حالا در خرم آباد به همت خانواده کولیوند یک عروسی لری برگزار شده است. این عروسی حسابی سروصدا کرده است.
امیدواریم در آینده اغلب عروسیها در لرستان به سبک اصیل برگزار بشود و زنان و مردان لباس و پوشش لری را انتخاب کنند.
خانواده کولیوند و عروسی لری
عکسهای این عروسی را اینجا ببینید.
فیلم عروسی لری را میتوانید مشاهده کنید:
پایان پیام
دوستان بزرگوار رادیو گلونی تهیه و نشر زندگینامه سردارلر بی بی مریم بختیاری،بسیارمناسب و قابل تقدیر است . همچنین ترغیب عروسی لری و انعکاس آن در رسانه ی ملی ،جای سپاس و دستت مریزاد دارد .