به گزارش پایگاه خبری گلونی، مستند لرستان کهن سرزمین قوم کاسیت ساخته منوچهر طیاب در دوازدهمین دوره جشنواره بینالمللی سینما حقیقت اکران شد.
این مستند پرتره عطا حسن پور باستان شناس جوان خرم آبادی است.
منوچهر طیاب سالهاست حسن پور را می شناسد و در جریان کارهای پژوهشی و تحقیقاتی و اکتشافات او در لرستان بوده است پس تصمیم گرفته است که یک مستند پرتره از این باستان شناس لرستانی بسازد.
عطا حسن پور از جمله دانشآموختگان رشته باستان شناسی در مقطع دکتری است و برخی از کشفهای بزرگ در دهه اخیر در لرستان را انجام داده است.
نام عطا حسنپور با منطقه رماوند لرستان و آبگیری سد سیمره گره خورده است.
او معرفی کننده غارهای دستکند لرستان در سالهای اخیر است و در بسیاری از پنلهای تخصصی در داخل و خارج از کشور شرکت کرده و مقاله ارائه داده است.
اکران مستند لرستان کهن سرزمین قوم کاسیت در پردیس چارسو با استقبال علاقهمندان به عصر مفرغ و تاریخ لرستان باستان و مردم خرم آباد و لرستان روبرو شد.
مهندس والی زاده و سید فرید قاسمی دو تن از مهمانان ویژهای بودند که این مستند را از نزدیک دیدند.
پایگاه خبری گلونی دو گفتگوی اختصاصی تصویری با عطا حسن پور و منوچهر طیاب انجام داده است و امیدوار است بتواند در آینده نزدیک یک اکران ویژه برای این مستند در تهران برگزار کند.
گفتوگو با منوچهر طیاب
گفت و گو با منوچهر طیاب مستند ساز و کارگردان لرستان کهن سرزمین فوم کاسیت
وی دانش آموختهٔ رشتهٔ معماری از دانشگاه فنی وین و تحصیل کردهٔ رشتهٔ کارگردانی سینما و تلویزیون و طراحی صحنه از دانشکدهٔ سینمایی آکادمی دولتی موسیقی و هنرهای نمایشی وین است.
طیاب فیلمسازی خود را با کارگردانی فیملی دربارهٔ سفالهای قدیمی ایران آغاز کرد و تاکنون بیش از ۹۰ فیلم مستند و آموزشی ساخته است.
وی استاد رشتهٔ سینما در دانشکدهٔ هنرهای دراماتیک و تلویزیون، سرپرست رشتهٔ سینماتوگرافی و عکاسی دانشکدهٔ علوم ارتباطات اجتماعی تهران و عضو هیئت داوران یونسکو در جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه لهستان بودهاست.
او یک ایرانشناس قهار است و ازجمله افرادی است که به صورت متمرکز برای توسعه و گسترش عملی سینمای مستند در ایران تلاش نمود. طیاب معتقد است که فرهنگ یک جریان سیال است که درارتباط صحیح با دیگران معنا می یابد. او میکوشد سابقه و فرهنگ کهن و گنجینهٔ ایرانی را به دنیا معرفی کند و در این زمینه میگوید:
امروز میتوانیم با استفاده از این تصویر وقت بگذاریم و کشور خود را به جهانیان بشناسانیم.
سینما این امکان را به ما می دهد که نه تنها فرهنگ و جغرافیای ایران را برای خودمان روشن کنیم، بلکه میتوانیم وجوه آن را برای اروپاییان و در کل غیرایرانیان نیز روشن کنیم
وی در سالهای اخیر به چاپ کتاب فیلمهای مستند خود نیز روی آوردهاست و تاکنون کتابهای “همراه باد در دل تنهایی کویر” و “دریای پارس” را منتشر کردهاست.
تنها فیلم داستانی طیاب سوزنبان است که در سال ۱۳۵۰ آن را ساخت.
فیلم “سفر در امتداد سرزمین کهن” مستندی است که به کارگردانی کاوه بهرامی مقدم و تهیهکنندگی رضا میرکریمی دربارهٔ منوچهر طیاب ساخته شدهاست.
پایان پیام