خانه » امروز در گلونی » زیلوی ایران نشان تجاری ندارد، لطفاً برایش نشان تجاری تعریف کنید
برای زیلوی ایران نشان تجاری تعریف شود

زیلوی ایران نشان تجاری ندارد، لطفاً برایش نشان تجاری تعریف کنید

زیلوی ایران نشان تجاری ندارد، لطفاً برایش نشان تجاری تعریف کنید

مشاور معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، زیلوی میبد را یک محصول منحصر به فرد و بی ‎ نظیر و بی‎رقیب در دنیا خواند.

به گزارش پایگاه خبری گلونی، ویدا توحدی در حاشیه سفر به شهرستان میبد در گفت‏‌وگو با خبرنگار ایسنا‬ افزود: برگزیده شدن شهرستان میبد به عنوان شهر جهانی زیلو یک اتفاق بزرگ برای استان یزد و کشور بود چرا که زیلوی میبد یک محصول بی نظیر و منحصر به فرد است که در بین کشورهای دیگر رقیب ندارد.

زیلوی ایران نشان تجاری ندارد

وی با بیان این که ثبت جهانی زیلو باید دارای فرآیند و فعالیت‌های متعددی باشد، افزود: بعد از جهانی شدن زیلو باید فعالیت‌هایی انجام شود تا این رشته هنری و صنعتی به دنیا معرفی شود ولی این معروفیت نیازمند زیرساخت‌هایی است که باعث رشد و توسعه شاخه زیلو شود.

توحدی، ایجاد یک دبیر خانه در شهرستان میبد را لازم دانست و اظهار کرد: این دبیرخانه باید پیگیر تمام برنامه‌ها و طرح‌های مرتبط با رشد و توسعه زیلو باشد.

به گفته وی، طراحی لوگو با یک نام و نشان تجاری مناسب، طراحی و بسته‬ ‏بندی محصول با نشانه جغرافیایی ثبت شده روی آن باعث می‌شود تا دانش سنتی و نحوه تولید این محصول در دنیا به سرقت نرود و به عنوان یک حقوق معنوی برای زیلوبافان میبدی حفظ شود.

مشاور معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، یک شعار مناسب برای این شهر به عنوان شهر جهانی زیلو را یکی از اقدامات دبیرخانه خواند و گفت: مسئولان، هنرمندان و صنعتگران باید بدانند زیلو با چه مشخصه‌های مأنوس شده است تا بتوانند یک شعار یا یک جمله روان و کوتاه برای محصول مورد نظر بیابند.

وی با بیان این که بازدیدهای فصلی باید برای رونق زیلو پیش‌بینی شود، افزود: اعضای شورای دبیرخانه باید برای گردشگران داخلی و خارجی بازدیدهای فصلی را رونق دهند و با ارسال گزارش آن به دبیرخانه مرکزی در تهران، پیشرفت‌های حاصله را اطلاع‌رسانی کنند.

زیلوی ایران

توحدی، ایجاد تشکل‌های غیردولتی و مردم نهاد را نیز حائز اهمیت دانست و بیان کرد: تشکل‌های غیردولتی برای رشد و توسعه شاخه زیلو مؤثر هستند و اگر این تشکل‌ها وجود دارد باید تقویت شوند و اگر وجود ندارد، باید شکل بگیرد چون ما معتقدیم رشته زیلو یک رشته مردمی و در حقیقت همه گیر در این منطقه است و زنان و جوانان ما با روی آوردن به بافت و تولید زیلو می‌توانند بسیار تأثیرگذار باشند.

این مشاور میراث قرهنگی کشور تصریح کرد: ارسال آمار و اطلاعات برای برنامه ریزی‌های متعدد در این رشته باید مستند به دست شورای برنامه‌ریزی برسد و نقش، بافت و تکنیک خاص زیلو باید ثبت میراث ناملموس شود.

نشان تجاری زیلوی ایران

ویدا توحدی ‬ خاطرنشان‬ کرد: ‬همچنین تهیه بروشور و کاتالوگ مناسب برای معرفی محصول زیلوی میبد به دو زبان انگلیسی و فارسی، ایجاد دهکده یا شهرک مناسب به عنوان یک مرکز نمونه تولید، ایجاد فضای استراحتگاه برای توریست‌های داخلی و خارجی داخل دهکده، بهره‌گیری از علم و تکنولوژی نوین در طراحی نقش و بافت زیلو درج کردن قیمت دلار بر روی محصول زیلو، خلاقیت و نوآوری در زیلو برای مصارف مختلف، ایجاد ویترین‌هایی در دستگاه‌های دولتی برای نمایش دادن زیلو، مفروش کردن اتاق رؤسا و مسئولان شهرستان با زیلو، آموزش رشته زیلو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نظیر فنی و حرفه‬ ‏‏ای، دیگر مباحثی است که توجه به آن برای رشد و توسعه زیلو و معرفی این محصول بی نظیر در سطح دنیا مؤثر است.

پایان پیام

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید